To je to što me zanima!

Osvježavajući puding-kolač s trešnjama lagano je napraviti

Iskoristite sezonu neodoljivih trešanja i razveselite obitelj ovim fantastičnim kolačem. Nije kompliciran za pripremu pa je odličan i za početnike u kuhinji
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 20 g brašna
  • 90 g mljevenih tostiranih lješnjaka
  • 5 g škrobnog brašna
  • 125 g šećera
  • prstohvat soli
  • 8 žumanjka
  • 310 ml slatkog vrhnja
  • 600 g trešanja
  • šećer u prahu za posipavanje

Priprema:

Korak 1: Lješnjake prepecite u tavi bez masnoće, oljuštite kožicu i izmiksajte u električnoj sjeckalici. Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, škrob i sol, zalijte s vrhnjem i sve dobro izmiješajte. 

Korak 2: Na kraju umiješajte i lješnjake. Nakon što je smjesa odstajala u hladnjaku dva do tri sata, zagrijte pećnicu na 135°C. Premažite odgovarajuću posudu za pečenje maslacem. 

Korak 3: Trešnje prerežite na pola i izvadite koštice. Rasporedite ih po dnu kalupa, pa preko njih izlijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Ohladite i obilno pospite šećerom u prahu. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • macho_man 11.06.2016.

    Ne smijem ovdje pisati jer sam mačo ali jako volim ovakve kolače!!!?

  • Ines_ 11.06.2016.

    Vrlo jednostavan i sočan kolač, ali pečenje na 135 stupnjeva...ne štima za ovakav biskvit.

  • Tišina mora 11.06.2016.

    mmmm trešnje,obožavam..ne treba kolač,dosta mi samo trešnje

Komentiraj...
Vidi sve komentare