To je to što me zanima!

Osvježavajući sorbet od jagoda

Izmiksajte slatko vrhnje s vanilin šećerom pa ga rasporedite u desertne čaše. Sorbet istružite vilicom i stavite na šlag. Po želji, u svaku čašu za ukras stavite po jednu jagodu i sorbet pospite šećerom u prahu
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

500 g jagoda, 80 g kristal šećera, ½ limuna, pet žlica bijeloga vina, 200 g slatkog vrhnja, dva vanilin šećera

Priprema:

Jagode operite, očistite i, ako su veće, prepolovite ih. Voće zagrijavajte uz miješanje s pet žlica vode i šećerom, sve dok se šećer ne otopi. Nakon toga usitnite sve štapnim mikserom i protisnite kroz gusto cjedilo kako bi se odstranile sjemenke.

Iscijedite limun pa sok s bijelim vinom umiješajte u kašicu od jagoda. Ostavite da se malo ohladi. Voćnu smjesu ulijte u plitku posudu (primjerice, vatrostalnu zdjelu), poklopite i ostavite dva sata u zamrzivaču dok se uz rub ne počnu stvarati kristalići.

DOBAR TEK! Sedam recepata za sedam dana - za odlične obiteljske obroke

Zamrznuti rub promiješajte vilicom pa ostavite jagode još 30 minuta u zamrzivaču. Zaleđeni gornji sloj ponovno postružite vilicom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne dobijete čvrstu, kristalnu konzistenciju.

Izmiksajte slatko vrhnje s vanilin šećerom pa ga rasporedite u desertne čaše. Sorbet istružite vilicom i stavite na šlag. Po želji, u svaku čašu za ukras stavite po jednu jagodu i sorbet pospite šećerom u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mars7 16.05.2023.

    obozavam ovakve vocne deserte s jagodama

  • 16.05.2023.

    Nije sorbet ako ima mlijeka ili vrhnja u sebi.

  • 16.05.2023.

    Sve od jagode i s jagodama mi je bljak. 🤮😬

Komentiraj...
Vidi sve komentare