To je to što me zanima!

Otkriće: U sokovima od jabuke i grožđa pronašli dozu arsena

Arsen je prirodni element koji se može naći u podzemnim vodama, u voće i sok je dospio preko zagađenog tla, a često pijenje takvih sokova povećava rizik od raka
Vidi originalni članak

U 10 posto sokova od jabuke i grožđa mogu se pronaći tragovi poznatog otrova, arsena, izvijestili su američki znanstvenici u novom "Potrošačkom izvješću". Testirajući različite sokove, u pet poznatih primjeraka pronašli su razinu arsena od 10 ppb-a (dijelova na milijardu ili 10 nanolitara) po litri soka, dok je u svakom četvrtom uzorku pet ppb-a po litri. 

Prema njihovim saznanjima, sokovi od grejpa i jabuke poznatih proizvođača mogu sadržavati doze arsena koje su dovoljne da povećaju rizik od raka, dijabetesa i bolesti srca tijekom vremena, osobito kod male djece, prenosi Time Healthland.

S obzirom na to da američki, ali ni europski zakoni nemaju standard za dozvoljenu količinu arsena u sokovima, novi su rezultati potakli sindikate potrošača da ih donesu.

Arsen je prirodni element koji najčešće zagađuje podzemne vode, a istraživači misle da je zagađenost tla najvjerojatniji uzročnik arsena, osobito u uzgojenim jabukama koje se kasnije prerađuju u sokove. 


Idi na 24sata

Komentari 3

  • baćuška 03.12.2011.

    OPET PREVARE OBMANE I LAŽI ŽIDOVSKE FARMACEUTSKE INDUSTRIJE. PLANIRANO ISPIRANJE MOZDA PREKO POTPLAĆENIH MEDIJA Uskoro će samo biti zdravo GAZIRANO iz njihovih tvornica smrti, JEDINI čovjek u Zaprešiću prirodnim Rimarchuk metodama. liječi sve tumore , leukemije...ono što jedemo pijemo i udišemo to je u nama. Utemeljitelj jedinstvenih prirodnih metoda

  • eXs 02.12.2011.

    "poznatih proizvođača" PA RECI KOJIH PROIZVODJACA -.-

  • NinaBonita007 01.12.2011.

    By the way, arsen je uz cijanid i najpoznatiji - otrov !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare