To je to što me zanima!

Traperice za svaki oblik tijela: Otkrijte koje vam super pristaju

Potraga za idealnim parom traperica ponekad je doista teška, a ne može vam pomoći čak ni najbolja prijateljica - svaki oblik tijela ima svoj savršeni model
Vidi originalni članak

Tijekom godina se u garderobi skupi doista svega - svako modno razdoblje diktira idealnu boju, kroj, ali i obvezan model traperica. Od trapezica preko superuskih do kultnih 501-ca, tričetvrt i širokih, baggy modela, svaki ormar uskoro vrvi raznim krojevima i bojama, a rijetko tko zna da je idealan model - samo jedan. Svako tijelo drukčije je građe i samim time traperice na njemu drukčije izgledaju, stoga su male šanse da vam preporuka najbolje prijateljice ili poznanice može pomoći - vrlo često jedan par nekom stoji kao saliven, a drugom katastrofalno. 

Otkad je prvi par traperica, namijenjen američkim radnicima, izašao iz Levi’sove tvornice davne 1873., njihova udobnost i izdržljivost jamčile su da će upravo traper postati neizostavan komad u garderobi svakog muškarca, a poslije i žene. Glavni procvat doživjele su u ‘70-ima i ‘80-ima, kad su jeans generacije od ovog materijala gradile potpune stylinge - od nakita do cipela. 

Traperice su prihvatljiv odjevni izbor u većini casual prilika (i u ponekoj poslovnoj kombinirate li ih s visokom potpeticom i dobro krojenim sakoom) te tome duguju popularnost.

Široki, dječački ili tzv. baggy model

Pristaje vitkim ženama srednje, proporcionalne građe, a najbolje izgleda uz potkošulje, visoke potpetice ili muške cipele. Slavna ljubiteljica je Gwen Stefani.

Uske traperice u raznim bojama

Ovaj model doista svima dobro stoji, a idealan je u kombinaciji s još jednim monokromatskim komadom. Slavna ljubiteljica je Sarah Jessica Parker.

Svaka ima svoj kroj

Osim standardnih razlika u krojevima traperica, dizajneri su shvatili kako je jeans jedan od najzahvalnijih materijala pa su uskoro počeli s bojenjem i dodavanjem rastezljivih elemenata koji omogućuju da model što bolje prianja uz tijelo. Djevojke vitkije građe mogu si priuštiti većinu krojeva i boja koji se mogu naći na našem tržištu, no onima punije građe preporučaju se tzv. trapezice, traperice širih nogavica. No koliko god traperica imali, znamo da se u svakoj garderobi može naći mjesto za barem još jedne. Vrijeme je da vjerujete sebi, a ne brendu. 

Pripijeni skinny model traperica

Ekstremno uske traperice pristaju vitkoj i srednjoj građi, a idealan su spoj s tunikama, gležnjačama i višim potpeticama. Ugledajte se na Kate Moss.

Svijetle ili bijele pripijene traperice

Rezervirane su isključivo za jako vitke i više djevojke. Odlično izgledaju na baloner, ali i uz boju konjaka, crnu i tamnoplavu. Ljubiteljica je Charlize Theron.

Traperice širokih nogavica

Trapezice su postale popularne još ‘70-ih, a odlično stoje djevojkama punije građe. Kombinirajte ih s visokom potpeticom ili platformama poput Katie Holmes.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • alladin_1 17.02.2012.

    jučer sam vidio neku debelu kratkonogu u tim skini trapkama. Koma nad komama. Pa zar žene nemaju doma ogledalo? Pa smučio mi se život od te debele guzice. :(( Pa što sam ja skrivio da sam to morao vidjeti? :((

  • the Fata 15.02.2012.

    Ma gle ljubomornih i zavidnih... :)))))... a mislio sam na ,,obične,, Hrvatice, one koje svakodnevno sretnem bilo gdje, u bilo kojem mjestu u HR.

  • znatiželjna_2 15.02.2012.

    ne kužim? stave naslov - traperice za svaki oblik tijela i onda prikažu samo jedan oblik? a što je s drugima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare