To je to što me zanima!

Otkrijte tajne bakinih kolača za sva vremena

Redoslijed je vrlo bitan, gotovo se uvijek nalazi u receptu i pridržavajte ga se - tako će vam kolači uspijevati bez većih napora
Vidi originalni članak

Kako bi vam svaki put uspio kolač ili torta, dobro se držati starih pravila.Tako prije nego počnete peći kolač, pripremite i izmjerite sve sastojke i stavite ih u odvojene posude. Redoslijed je vrlo bitan, gotovo se uvijeknalazi u receptu i pridržavajte ga se - tako će vam bez napora uspijevati tijesta i kreme, a kolači će uvijek biti slasni kao iz bakine kuhinje. Izbjegavajte prvo stavljati brašno pa zatim šećer u bjelanjke samo zato što vam je brašno pri ruci. Ugrijte pećnicu do potrebne temperature, navedene u receptu. Ne bi bilo loše da nabavite termometar za pećnicu - gotovo za sve kolače je presudna temperatura pečenja. Ako nemate termometar, možete zabosti u kolač čačkalicu, izvucite i ako je čista, znači da je kolač pečen. Previsoku temperaturu pećnice možete smanjiti ako stavite u pećnicu posudu s vrlo hladnom vodom. Kolačima nikako ne odgovara nagla promjena temperature, osobito na početku pečenja. Stoga ne otvarajte pećnicu. Kad je kolač pečen, odmah ga izvadite iz tepsije i stavite na rešetkastu podlogu kako bi para mogla nesmetano izlaziti. Kad para ne bi izašla, kolač bi postao gnjecav, a korica ne bi bila hrskava. Ostavite tako neko vrijeme da se hladi. Za doboš-tortu i slične kolače glazuru od karamela treba urezati dok je još mekana. Prije svakog ureza u kolač ili tortu provucite nož kroz maslac ili limun. Postupak morate obaviti vrlo brzo jer će se inače karamel stisnuti, pa će kolač biti teško rezati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare