To je to što me zanima!

Otkrili mjesto gdje je Van Gogh naslikao posljednje remek-djelo

Mjesto Auvers-sur-Oiseu bilo je dom posljednja dva mjeseca slikareva života. Direktor Van Goghova muzeja slučajno je otkrio točnu lokaciju remek-djela, a ona je sada turistička atrakcija
Vidi originalni članak

Njegov muzej u Amsterdamu objavio je u utorak da je slikar stajao na brijegu prekrivenom drvećem i korijenjem u sjevernome francuskom gradu Auvers-sur-Oiseu dok je slikao svoje posljednje platno nazvano "Korijenje stabala".

Mjesto je sada označeno kao posebna turistička atrakcija. 

Točnu lokaciju otkrio je Wouter van der Veer, direktor Van Goghova instituta, kad je nabasao na razglednicu koja prikazuje čvornato korijenje nevjerojatne sličnosti onome na slici. Znanstvenici u amsterdamskom muzeju usporedili su ta dva motiva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tree Roots, Vincent van Gogh's final painting. Today we shared very special news about the location. Senior Researcher Teio will tell you everything you need to know about from Auvers-sur-Oise! #VanGoghMuseumNews #AuverssurOise #Amsterdam #VincentvanGogh #VanGogh #ArtNews

Objavu dijeli Van Gogh Museum (@vangoghmuseum)

"Proučavanjem Van Goghovih radnih navika i usporednim proučavanjem slike, razglednice i postojećeg stanja na brežuljku, stručnjaci su zaključili kako je vrlo vjerojatno da je otkrivena točna lokacija", objavio je muzej u priopćenju. 

U TORONTU Muzeji se snalaze: Zbog korone izložbu Van Gogha preselili u skladište i organizirali drive-in

Van Gogh je često slikao svoje okruženje, a lokacija je blizu Auberge Ravouxa, gdje je slikar proveo posljednja dva mjeseca života. 

Stručnjaci su na temelju igre svjetla na slici zaključili da se Van Gogh kista primio kasno poslijepodne. Isti dan počinio je samoubojstvo. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare