To je to što me zanima!

Otkrili spoj koji predviđa hoće li se embrij 'primiti" u maternici

Embriji koji imaju veće šanse za implantaciju u maternicu emitiraju signal - kemijski spoj tripsin, a to otkriće može značajno poboljšati šanse umjetne oplodnje
Vidi originalni članak

Uspješnost zahvata medicinski potpomognute oplodnje i rađanja zdravog djeteta kreću se oko 30 posto, a otkriće kemijskog spoja tripsina može značajno poboljšati te izglede, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Southampton. Oni su otkrili da embriji koji imaju najviše šanse da će se primiti u maternici i završiti uspješnom trudnoćom emitiraju tripsin, čija je funkcija pripremanje maternice na usađivanje zametka, piše Daily Mail.

- U slučajevima u kojima nismo detektirali tripsin, maternica se pripremila na odbacivanje embrija kako bi spriječila genetske anomalije. Tada dolazi do spontanog pobačaja - rekao je voditelj studije, Nick Macklon.

Dodaje kako bi otkriće važnosti tripsina moglo smanjiti broj neuspješnih umjetnih oplodnji te ranije omogućiti uspješnu trudnoću.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • funky_boy 10.02.2014.

    .....kako provjeriti jel kravica ostala stelna......uzmeš šaku sijena ,turiš ručicu do ramena kravici u onu stvar...izvučeš......ako nema sijena telić je tu ak ima zakazao bičić.....hahhhaa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare