To je to što me zanima!

Otvara se palijativni centar u Virovitičko-podravskoj županiji

Do siječnja 2021. otvorit će se volonterski centar za palijativnu skrb, provoditi edukacije za članove obitelji, te motivirati učenike srednje medicinske škole za volonterski rad u palijativnoj skrbi...
Vidi originalni članak

Razvojem palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji građani će više doznati o važnosti, mogućnostima i ostvarivanju prava na palijativnu skrb. Partneri na projektu su virovitička Opća bolnica i županijski Dom zdravlja.

Ugovor o provedbi projekta, vrijednog 491.289 kuna, koji se financira iz Europskoga socijalnog fonda, potpisali su u srpnju ove godine u Zagrebu ministar zdravstva Milan Kujundžić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Potrebe za palijativnom skrbi na području Virovitičko-podravske županije rastu zbog sve većeg udjela starijih osoba. Prema popisu stanovništva iz 2011., udio starijih od 60 godina života u ukupnom broju stanovnika bio je 23 posto - rekao je župan Andrović.

Do siječnja 2021. otvorit će se volonterski centar za palijativnu skrb, provoditi edukacije za članove obitelji palijativnih bolesnika, motivirati učenike četvrtih i petih razreda srednje medicinske škole za volonterski i profesionalni rad u palijativnoj skrbi i promicati zdrave navike radi prevencije smrtnosti povezane s kroničnim bolestima.

Ravnatelj virovitičke Opće bolnice Dinko Blažević najavio je kako će nabaviti pet bolničkih postelja s antidekubitalnim madracima za bolnicu i rasporediti ih na tri odjela te tri postelje za posudionicu ortopedskih pomagala za dom zdravlja. Palijativna zdravstvena zaštita u Virovitičko-podravskoj županija počela je raditi u srpnju 2018.

STRUČNJAK O POSLJEDICAMA PADA REFORME Radimo kratko, živimo duže, to nažalost znači manje mirovine
 
- Želja nam je pokrenuti stacionarni tip palijativne skrbi za manje zahtjevne palijativne pacijente - kazao je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Ivica Fotez.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 16.10.2019.

    Hotel za kratki "odmor" prije puta pod zemlju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare