To je to što me zanima!

Otvorena treća Artupunktura: 'Kulturom liječimo naš Zagreb'

Ove jeseni na 30 lokacija u Zagrebu posjetitelji manifestacije Artupunktura će moći uživati u umjetničkim instalacijama, performansima i djelima
Vidi originalni članak

Zagrebačke ulice ovoga listopada i studenog bit će bogatije za brojna kulturna događanja povodom trećeg projekta Artupunktura koji je svečano otvoren u četvrtak. Projekt od 2021. godine organizira Turistička zajednica grada Zagreba, a ove godine su usmjereni ka novim vizijama i gradskom ekosustavu. 

Artupunktura je otvorena u Prolazu neboder kojem su povodom manifestacije privremeno nadjenuli ime po redatelju i konceptualnom umjetniku Tomislavu Gotovcu koji je ostavio značajan trag na zagrebačku umjetničku i filmsku scenu. Fotografije umjetnika, koje prisjećaju na prošlost Zagreba i prikazuju život na rubnim dijelovima grada, osvanule su na zgradama u Ilici i u prolazu Nebodera. Posjetitelji će moći pogledati 30 umjetničkih projekata diljem Zagreba, a u sklopu projekta imaju priliku posjetiti i stan Tomislava Gotovca u Krajiškoj ulici.

-Cijelu priču smo razvijali još u pretpandemijskim godinama i tada smo razgovarali kako je Zagrebu potrebno to da se o urbanoj kulturi krene pisati, promišljati i govoriti. Onda je nažalost došao potres i pandemija, ali smo odlučili da ćemo 2021. grad početi liječiti kulturom- rekla je na otvorenju Artupunkture direktorica Turističke zajednica Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Umjetnički direktor Artupunkture Aleksandar Battista Ilić smatra da će Artupunktura izrasti u međunarodnu manifestaciju. 

- Artupunkturom problematiziramo temeljne stvari suvremen civilizaciji jer želimo pokazati da je Zagreb suvremeni Grad i u smislu umjetnosti i u smislu epohe u kojoj se nalazimo. Ove godine projekt dobio novi uzlet i još zreliju koncepciju s fokusom na mapiranje novih vizija i ekosustava grada - zaključio je Battista Ilić.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare