To je to što me zanima!

Ovaj jednostavni trik prevarit će tijelo da više ne traži slatko!

Bilo da osjećate naglu žudnju za slatkim ili za ugljikohidratima, ispunjenje te želje ubrzo će rezultirati željom za još više hrane. Ovo je način kako to spriječiti...
Vidi originalni članak

Šećeri i ugljikohidrati smatraju se hranom za tješenje jer stimuliraju otpuštanje "hormona sreće" endorfina i dopamina. No to je samo privremeno i vrlo brzo razina energije naglo opada, a vaša želja za dodatnom hranom tj. energijom se ponovno javlja. 

Na našu sreću, postoji hrana koja regulira želju za ugljikohidratima. Proteini su najbitniji za ravnotežu šećera u krvi jer susprežu žudnju za šećerom i ugljikohidratima. Jedite više mesa, ribe, orašastih plodova, sjemenki, avokada, hladnih prešanih ulja poput kokosovog, grahorica, prirodnog jogurta, jaja i maslacca od sjemenki, savjetuje nutricionistica Lily Soutter. 

Samo žličica cimeta na dan otjerat će vašu žudnju prema ugljikohidratima. Uravnotežit će i razinu šećera u krvi, a to će umanjiti "udar" inzulina nakon jela što vodi želji za hranom s ugljikohidratima. Cimet dodajte malo u hranu ili u čaj, piše Daily Mail. 

I umor može biti razlog...

Spavate li premalo? Ako je odgovor potvrdan, tijelo će vam tijekom dana tražiti dodatne kalorije kako bi si osiguralo energiju. Studije su pokazale da pojedemo 300-400 kalorija više kada smo neispavani. 

Nemojte koristiti hranu da bi promijenili svoje raspoloženje, savjetuje nutricionistica. Učinite to na drugi način - kupkom, masažom, kavom s prijateljicom, omiljenim filmom, vježbanjem...  

Idi na 24sata

Komentari 46

  • VVolf 29.06.2016.

    Ne trebaju vam trikovi, potreban vam je karakter :)

  • Ariana_ 29.06.2016.

    obožavam slatko, prodala bi se za čokoladu

  • -ʞǝbǝɾ- 28.06.2016.

    Ne pada mi na pamet varati svoje tijelo, uvijek gledam kako bi ga nagradio s necim finim i novim ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare