To je to što me zanima!

Ovčice, zečevi i pilići razveselit će baš svaki uskršnji doručak

Iznenadite cijelu obitelj i umjesto standardnog uskrsnog doručka pripremite na lagan način šarene ovčice, zečiće i piliće. Potrebni su samo kalupi i malo dobre volje
Vidi originalni članak

Ovčica za uskršnji doručak

Sastojci: svježi kravlji sir, integralni kruh, rotkvica, vlasac

Priprema: Kruh narežite na tanke šnite, u kalup ovčice napunite sirom i dobro pritisnite na kruh. Travu napravite od listića vlasca, a uši ovčice ukrasite dijelovima rotkvice, a oči i uši vlascem. 

Zeko na kruhu

Sastojci: sir, kruh, rotkvica, vlasac, mladi luk

Priprema: Kruh narežite na tanke šnite i potom poslažite sitno rezane komadiće stabljike mladog luka. Kalupom izrežite oblik glave zeca i dodajte na kruh. Oči i brkove zeca napravite od listića vlasca, a usta i obraze od ploška rotkvice. Ako želite da bi tanjur bio još veseliji ukrasite ga ploškama rotkvice. 

Nema Uskrsa bez pilića

Sastojci: Kruh, sirni namaz, vlasac, sir, kuhana jaja, rotkvica, mladi luk

Priprema: Nakon što ste kruh narezali na tanke šnite, namažite sirni namaz, a na njega stavite sitno rezane komadiće stabljike mladog luka. Kalupom izrežite dva pilića i stavite svakoga na jedan kraj kruha. Krila napravite od rotkvice, a oči od komadića vlasca. Plošku kuhanog jajeta stavite na sredinu i ukrasite listićima rotkvice i vlasca. Ako želite umjesto pilića možete isprobati oblik zečeva. 

Sendvič s pilićima i zečićima

Sastojci: kruh, sir, rotkvica, vlasac, koktel-rajčica

Priprema: Nakon što ste kruh narezali na tanke šnite, kalupom iz sira izrežite oblik pilića, zeca i jajeta. Travu napravite od listića vlasca, a cvijeće od ploški rotkvice i polovica koktel rajčica. Poslije toga stavite piliće ili zečeve na kruh i kao oči stavite komadiće vlasca, a za piliće krila načinite od rotkvice. 

Mišići-sendvič

Sastojci: svježi sir, mladi luk,  vlasac, crvena paprika, kajzerica

Priprema: Kajzericu prerežite na pola i namažite svježi sir. Oči mišića napravite od komadića mladog luka, a njušku od komadića crvene paprike, a brkove od vlasca.

Još uskrsnih recepata potražite u našem Uskrsnom specijalu. Svaki dan očekuju vas novi recepti i trikovi za pripremu najfinijih jela, pisanica i kolača. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sspavlovic734 29.03.2012.

    lijepo,ali ne bih se baš zamarao sa tim sitnarijama,dok sve posložim prođe me volja za hranom

  • nuša matanova 28.03.2012.

    lipo

  • tinki vinki_1 26.03.2012.

    odlično!

Komentiraj...
Vidi sve komentare