To je to što me zanima!

Ove sezone odabirom čarapa šaljete jasnu modnu poruku

Čarape su živopisan trendi dodatak sezone uz minimalistčku odjeću, osobito one u khaki boji, no odabir treba temeljiti na prilici za koju se nose i ostatku kombinacije
Vidi originalni članak

Proljeće je obično doba u kojem odlažemo čarape i tajice, no to se sudeći po modnim trendovima neće dogoditi i ove sezone. Najtraženije su one u duginim bojama i s eklektičnim uzorcima. Modna kuća Donna Karan lansirala je čipkaste i pletene čarape, s cvjetnim uzorcima kao i one kojima je bit da izgledaju poderano. Ultimativni trend u odabiru boja je kaki, za koju modni znalci tvrde da je nova crna.

Pažljiv odabir

Par upečatljivih čarapa mogu osvježiti modnu kombinaciju, ili ju pak upropastiti. I u radnom okruženje postoje norme odijevanja, pa primjerice kričavo narančaste čarape mogu odlično funkcionirati za izlazak, ali ne i u uredu. Stoga se za poslovne kombinacije treba ograničiti na čarape u boji kože, crne, sive ili smeđe, a u slučaju uzorka idelan je onaj sitan i decentan. 

Nošenje šarenih i pletenih vunenih čarapa često nas neodoljivo podsjeća na školske dane, no nošenje takvog para zapravo bi moglo smanjiti nečije šanse za unaprijeđenjem. Ženu s takvim odjevnim stilom poslodavci mogu doživjeti kao neozbiljnu, tvrdi ekspertica za financijska ulaganja i suradnica CNBC-a, Patty Edwards. Smatra da se u tim prilikama osobito trebaju izbjegavati čarape koje se uklapaju u gotički look.

Pravila nošenja

Ipak postoje brojna zanimanja koja toleriraju, ako ne i potiču odjevnu kreativnost djelatnika koja se odražava i u njihovom poslu. To se osobito odnosi na dizajnerska, umjetnička i slična kreativna zanimanja. Uz šarene, sjajne ili čarape s uzorkom najbolje je nositi jednobojnu haljinu ili kostim. 

Čipka je odvažan, ali i vrlo moderan izbor, iako su čitave čarape od čipke presmjel odabir za ured, pa radije odjenite čipkaste dokoljenke uz tri četvr hlače i niske cipele. Čizme u visini koljena ublažit će dojam upečatljivih čarapa, primjerice onih u žutoj ili ružičastoj boji.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • anichh 26.02.2011.

    najbolje čarape su babine vunene čarape.

  • Emilia 26.02.2011.

    SIPATIČNO

Komentiraj...
Vidi sve komentare