To je to što me zanima!

Ove slike dokazuju koliko se zagađenje smanjilo radi korone

Fotografije gradova 'prije i poslije' pandemije otkrile su kako je zagađenje zraka vidljivo smanjeno nakon što je polovica svjetske populacije stavljena pod karantenu zbog korona virusa
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ne možete se smiriti? Možda je kriva hrana koju stalno jedete

U Italiji (prvoj europskoj zemlji koja je započela potpunu karantenu), je nestala magla nad Milanom, dok je Veliki kanal u Veneciji bez smoga jer su turisti prisiljeni ostati kod kuće.

New Delhi u Indiji često se svrstava među najzagađenije gradove na svijetu, a slike snimljene prije dvije godine prikazuju hrpu gustog dima koji stoji nad gradom. No, nove slike pokazuju vidljivo plavo nebo, a sve zato što je ljudima naređeno da ostanu kod kuće.

Slične scene zabilježene su i u Jakarti, Indoneziji i Islamabadu u Pakistanu, nakon što su i one također stavljene pod potpunu ili djelomičnu karantenu.

POVRATAK PRIRODNOM Hvalevrijedan hobi: U karanteni sve se više vraćamo vrtlarenju

Također, tim istraživača sa Sveučilišta Cambridge, u Velikoj Britaniji, primijetio je vezu između visoke razine zagađenja zraka i veće stope smrtnosti od korona virusa. Naime, dva područja u Engleskoj s najvećim brojem smrtnih slučajeva od korona virusa, London i Birmingham, također imaju i najvišu razinu dnevnog onečišćenja zraka.

Slično istraživanje provedeno na Sveučilištu Harvard pokazuje da je stopa smrtnosti bila za 15 posto viša u globalnim regijama s visokim zagađenjem. Zato je WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) upozorila zemlje u Latinskoj Americi, Africi i Aziji na lošu kvalitetu zraka, te da to uzmu u obzir prilikom planiranja reakcije na korona virus, piše Daily Mail.

Milano

Venecija

New Delhi

Jakarta

Islamabad

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Napravite 8000 koraka dnevno i porast će šanse za dulji život

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Third eye 25.04.2020.

    Gledajte nebo e.mask satelite noću a danju su opet poceli sprejat chemtrailse..nist se to nebu ocistilo

  • pacovikozec 24.04.2020.

    Obican pokusaj manipulacije!

  • na2 24.04.2020.

    "radi korone"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare