To je to što me zanima!

Ovo je biljka koja liječi gotovo sve bolesti, i to još od davnina

Kim je začin koji je odavno osvojio svijet, ali i lijek dobro poznat pučkoj biljnoj medicini, ponajprije kao sredstvo protiv stvaranja plinova i nadimanja...
Vidi originalni članak

Sjeme kima pronađeno je u grobnicama egipatskih faraona. Egipćani su ga nazivali “tapnen”, stari Rimljani “cuminum”, a stari Grci “kyminon”.

Kim se i u Bibliji spominje kao ljekovit začin. Da bi otjerali zle duhove i omogućili normalan rast biljci, prilikom sijanja kima stari su Grci glasno psovali i kleli. Kim raste u srednjoj Europi, sjevernom djelu Azije i Afrike, piše Večernji list. 

Kim je začin koji je odavno osvojio svijet, ali i lijek dobro poznat pučkoj biljnoj medicini, ponajprije kao sredstvo protiv stvaranja plinova i nadimanja. Mnogo se koristi u liječenju raznih crijevnih bočesti poput aerofagije i meteorizma, ali i preventivno za sprečavanje stvaranja plinova, jačanje i raskuživanje želuca (dispeptičke tegobe ).

Protiv kojih sve bolesti kim pomaže u liječenju pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tigric@77 12.04.2015.

    Kim je super...alergije su se smanjile jako....uzimamo ga u kapima s cajem ujutro...i u medu :) ima specifican okus i stvarno kad vidis kako pomaze sretan si :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare