To je to što me zanima!

Ovo je najbolje esencijalno ulje za tjeskobu i za spavaću sobu

Jasmin poboljšava kvalitetu zraka u vašem domu, pomaže kod nesanice i mentalnih problema, poput depresije i tjeskobe, pokazala su istraživanja, pa stručnjaci preporučuju ulje jasmina u spavaćoj sobi
Vidi originalni članak

Boravak na otvorenom i svježem zraku, te okruženost biljem mogu imati izuzetno pozitivan utjecaj na naše zdravlje. Iako to ne mora biti jedna biljka, jer one djeluju u sinergiji, postoje neke biljke koje se zaista isplati unijeti u životni prostor. Jedna od tih biljaka je jasmin. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jasmin poboljšava kvalitetu zraka u vašem domu, pomaže kod nesanice i mentalnih problema, poput depresije i tjeskobe. Njegove prednosti su izvanredne. Studija objavljena u Journal of Biological Chemistry ukazuje na to da može imati utjecaja na niz zdravstvenih problema. Na primjer, ako ste pod stresom, miris jasmina odagnat će osjećaj panike. 

ODLIČNO I JEFTINO Učinkovit trik kako se riješiti neugodnih mirisa iz perilice

Istraživanje koje je proveo Hanns Hatt sa sveučilišta Ruhr u Bochumu u Njemačkoj otkrilo je da miris jasmina može pomoći i u ublažavanju anksioznosti. Zapravo je otkrio da se jasmin može smatrati dokazom da aromaterapija ima znanstvenu osnovu. Istražujući, on je promatrao učinak esencijalnih ulja jasmina na miševe i otkrio da mirisi djeluju smirujuće na njih. Dodatna su istraživanja pokazala da tako djeluje i na ljude - smiruje ih. 

To se, vjerojatno, može pripisati kemikaliji poznatoj kao GABA, koja utječe na raspoloženje te aktivira živčane stanice koje ublažavaju anksioznost.

- Otkrili smo novu klasu modulatora receptora GABA koja se može davati parenteralno i kroz zrak koji udišemo, objasnio je Hatt te dodao kako se s tim mogu povezati promjene u sedaciji, anksioznosti, uzbuđenju i agresiji. 

KORISNI TRIKOVI Da miris dulje traje: ​Parfem se nanosi na zapešća i prsnu kost

Prema studiji, miris jasmina u prostoru može imati sljedeće učinke:

  • smanjuje tjeskobu i živčanu napetost
  • potiče dobro raspoloženje
  • poboljšava kognitivne performanse i budnost
  • poboljšava kvalitetu sna
  • uravnotežuje hormone
  • smanjuje burne reakcije i promjene raspoloženja
  • povećava libido. 

JEDNOM ZAUVIJEK Kako se riješiti muha iz doma? Ovo su prirodni načini za pomoć

Studija je uspoređivala i učinke mirisa jasmina na ublažavanje tjeskobe s učincima lijekova i otkrila da je jasmin pet puta snažniji od određenih lijekova.Nekoliko kapi esencijalnog ulja jasmina moglo bi vam pomoći da bolje zaspite, povećate koncentraciju, ublažite blagu depresiju i tjeskobu i još mnogo toga.Također, pomaže bolju kvalitetu sna, prenosi portal 12 Tomatoes.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare