To je to što me zanima!

Ovo je najslađe selo na svijetu: Tamo žive lisice i vole češkanje

Prepuno je lisica za koje u Japanu vjeruju kako imaju mistične moći i donose sreću. Smatraju kako su ove lukave životinje zapravo potomci božanstva plodnosti i napretka
Vidi originalni članak

Ovo selo imena Zao Kitsune Mura (u prijevodu Selo lisica) smjestilo se u japanskoj provinciji Miyagi nedaleko od grada Shiroishi. Prepuno je lisica za koje u toj zemlji vjeruju kako imaju mistične moći i donose sreću. Smatraju kako su ove lukave životinje zapravo potomci božanstva plodnosti i napretka.

U selu živi šest vrsti lisica i moguće je prošetati njime za 700 japanskih jena, nešto manje od 45 kuna. Posjetitelji mogu slobodno šetati među ovim životinjama, davati im poslastice, ali savjet je da ih nikako ne diraju jer ponekad vole ugristi. Ipak, mnogi ne mogu odoljeti pa ih maze i češkaju, a neke od njih u tome jako uživaju.

Osim lisica tamo živi još stotinjak vrsti životinja kojima je to selo postalo utočište. Ipak najveća atrakcija je ipak dio u kojem obitava mnoštvo lisica. 

Nekoliko preslatkih fotografija pronaći ćete OVDJE.

Pogledajte kako to tamo izgleda:

 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • 28.04.2019.

    Kad im dojade završit će na tanjuru...

  • Mercedes s klasa 23.02.2017.

    https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

  • 18.02.2017.

    lisice ne volim vidjet blizu lani sam dok sam se šetao u šumi naišao najednu išla prema meni bila je bijesna,,s njima se nije igrat

Komentiraj...
Vidi sve komentare