To je to što me zanima!

Ovo je pet novih načina na koje u kuhinji možete iskoristiti jaja

Iako vam se čini da jaja možete skuhati, spremiti na oko ili eventualno napraviti omlet, ona mogu obogatiti druga jela i dati im dašak maštovitosti ili čak posve novi okus
Vidi originalni članak

Jaja su bogata proteinima, zdrava su namirnica i vrlo jednostavna za pripremu. Mnogi ih konzumiraju uglavnom za doručak, no uz ove recepte možete ih jesti tijekom čitavog dana, piše WomensHealth.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


1. Stavite ih na tjesteninu

Na svježe skuhane špagete stavite jaje pečeno na oko. Tekući žumanjak obogatit će jelo kao umak.

2. Naribajte ga preko povrća ili dodajte u salatu

Umjesto sira, tvrdo kuhano jaje možete naribati preko povrća ili ga nasjeckati i dodati svježim salatama. Time ćete u jelovnik unijeti više nutrijenata poput vitamina A i luteina, a obična salata će postati zasitno jelo.

ZAŠTO RISKIRATI? Stručnjaci kažu kako baš nikad ne biste trebali jesti sirova jaja

3. Desert od bjelanjaka

Bjelanjke istucite s malo šećera te zapecite u pećnici. Slastan desert obogatite voćem po izboru.

4. Bez jaja nema pohanja

No pohati možete i povrće ili ribu, pa ne zaboravite dodati im jaje kako bi se mrvice bolje uhvatile za površinu.

5. Obogatite juhu

Ako u juhu ubacite tučeno jaje, iznenadit ćete se odličnim okusom i novim ruhom do tada obične juhe.

GENIJALNO Evo kako možete jednostavno i brzo napraviti sendvič od jaja

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare