To je to što me zanima!

Ovo još niste jeli - ukusni i sočni banana split sa vrućeg roštilja

Na sljedećem roštilju poslužite svoje goste banana splitom s roštilja. Izuzetno je jednostavan za napraviti, a svima će biti zanimljiva verzija poznate ljetne slastice u kojoj svi uživaju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 40 g omekšanog maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 6 malih zrelih neoguljenih banana
  • sjeckani pekan orasi, voće, sladoled, šlag ili jogurt, za posluživanje

Priprema:

1. Pomiješajte maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Unutarnju krivulju svake banane razdvojite nožem, pazeći da ne zarežete do kraja. U svaki komadić rasporedite žlicu mješavine maslaca, a zatim stavite banane, razdvojenom stranom prema gore, na pojedinačne listove folije – trebaju biti dovoljno veliki da u potpunosti oblože banane. Rubove folije stisnite kako biste zapečatili slatke paketiće. Mogu se pripremiti dan prije - samo dok ne budete spremni za roštiljanje ih držite u hladnjaku.

SLATKI RECEPT Desert za ljetne dane: Hladni i ukusni cheesecake s jagodama

2. Pripremite roštilj i pričekajte dok tanki sloj ugljena ne posivi. Paketiće s bananama poslažite na roštilj i pecite 15 minuta, tijekom čega je potrebno jednom okrenuti banane piše BBC Good Food

3. Pažljivo odmotajte banane kako ne bi iscurio umak. Prebacite na tanjure, zatim posipajte s pekanima i po želji dodajte neki slatki umak. Poslužite uz kuglicu sladoleda, šlag ili jogurt.

IDEALNI ZA LJETO Alkoholni desert: Napravite gumene medvjediće od roséa

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 27.06.2022.

    Prekrasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare