To je to što me zanima!

Ovogodišnje najbolje turističko odredište putevima Oscara je...

Favorit u kategoriji za najbolji strani film - “Biutiful”, sniman je u turističkoj prijestolnici Španjolske - Barceloni, a psihološki triler 'Crni labud' na Manhattanu
Vidi originalni članak

Od 2009. godine broj nominiranih filmova u kategoriji za najbolji film popeo se s pet na deset. Razlog tomu je Akademijina želja da što većem broju njih da priliku da zbog epiteta “nominirani najbolji film” privuku veći broj gledatelja. No ne samo gledatelja nego i turista koji će posjetiti lokacije na kojima su filmovi snimani. 
Osim “Kraljeva govora”, svi su snimani na raznim odredištima diljem SAD-a. 

Tako je, primjerice, radnja “127 sati” smještena u divljoj prirodi kanjona u državi Utah, a filmova “Crni labud” i “Socijalna mreža” u manje poznatim, “pitomim” američkim koledžima. Ostali nominirani filmovi snimani su u studijima L.A.-a.

Manhattan - zabava za sve

Psihološki triler “Crni labud”, o mladoj balerini koja otkriva svoju tamnu stranu, sniman je na nekoliko lokacija na njujorškome Manhattanu. On je financijsko, trgovačko i kulturno središte SAD-a. Brojni restorani, muzeji, kazališta, fakulteti i klubovi mogu zadovoljiti ukus baš svakog posjetitelja tog otoka.

London povijesne zgrade i ulice

U filmu “Kraljev govor” mogu se vidjeti brojne povijesne lokacije Londona. Među njima su Battersea Power Station, najveća europska zgrada od opeke, palača Lancaster House, slavna Harley Street...

Lowell tekstilno središte Amerike

Rodno mjesto američkog slikara Jamesa Whistlera i pisca Jacka Kerouaca poslužilo je kao filmska lokacija biografske drame “Boksač”. Grad je smješten na rijeci prepunoj kanala i živopisnih mlinova. 

Utah impresivni crveni kanjon

Klaustrofobični film Dannyja Boylea “127 sati”, o planinaru koji na pet dana zapne u klancu, sniman je u veličanstvenom kanjonu u Moabu u državi Utah. 

U njegovoj blizini nalazi se Dolina spomenika, u kojoj su u stijenama isklesane glave američkih predsjednika. 

Santa Fe grad indijanskog naslijeđa

Remake vesterna iz 1969. “Čovjek zvan Hrabrost” sniman je u državi New Mexico u Santa Feu. Poznat je po ljutoj hrani, mnogobrojnim galerijama, indijanskim rukotvorinama te prelijepoj prirodi. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • malixx 28.02.2011.

    Dobro, nisam točno čuo za taj film, samo sam htio ispravit. Ali super, sad su promjenili na slici tekst u: "Scena iz filma 127 sati". Bravo :)

  • glasić 28.02.2011.

    Film se zove Biutiful, ne Beautiful. Znaju oni kako se piše, radi se o namjernom lapsusu jer se dočarava kako Španjolcima zvuči, tj. kako izgovaraju tu riječ.

  • malixx 27.02.2011.

    I zapravo piše se "Beautiful" a ne "Biutiful"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare