To je to što me zanima!

Paco Rabanne bio je otac glam haljina od metala, lanaca i zlata

Dizajner koji je obilježio šezdesete i dalje je inspiracija dizajnerima, a današnji kreativni direktor brenda, Julien Dossena, novom se kolekcijom prisjetio tehnika koje je pokrenuo njegov idol
Vidi originalni članak

Paco Rabanne pionir je odjeće napravljene od lanaca, karika, zlatnih i srebrnih detalja te jedan od inovatora novih načina oblikovanja odjeće.

Kreacije koje je predstavljao bile su simbol novih tehnologija, otkrivajući njegov veliki talent i želju da napravi nešto novo i time obilježi ulaz u novu društvenu eru.

POGLEDAJTE VIDEO: Veličanstveni život Karla Lagerfelda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bilo je to doba putovanja na Mjesec, svijet je ulazio u sljedeću fazu, a Rabanne je radio kreacije na inovativan, neočekivan i eksperimentalan način.

MODNI EKSPERIMENT Roba novog doba: Nizozemska dizajnerica napravila odjeću po pravilima fizičke distance

I danas brend koji nosi njegovo ime slavi futurizam i inovaciju u materijalu. Osim haljina, avangardnu siluetu karakteriziraju i razna pokrivala za glavu.

NIŠTA BEZ ŠLJOKICA Udobna party odjeća: Ogrtač haljine, sjajne tunike i pidžame

Nove kolekcije, koje potpisuje kreativni direktor brenda Julien Dossena, hommage je autoru koji je obilježio 'space age' i u modu uveo futurizam, pritom otvarajući novu etapu oblikovanja odjeće.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 🌺Miris kamelija🌺 08.11.2020.

    Drugačiji i poseban.

Komentiraj...
Vidi sve komentare