To je to što me zanima!

Pametni jastuk kao spas: Ako hrčete, nježno će vas probuditi

Nakon četiri uzastopna zvuka hrkanja puni se unutarnji džep jastuka zbog čega glava postaje viša, a dišni putevi otvoreni, što sprječava hrkanje. Košta 850 kuna
Vidi originalni članak

Jastuk koji na zvuk hrkanja "oživljava" zvuči kao znanstvena fantastika, no zapravo je spas za ljude koji zbog partnerova hrkanja provode besane noći, tvrde proizvođači tog pametnog jastuka iz tvrtke Hammacher Schlemmer. Oni su izumili jastuk opremljen integriranim mikrofonom koji reagira na zvučne vibracije hrkanja, piše Daily Mail.

Nakon četiri uzastopna zvuka hrkanja i vibracije, unutarnji džep anatomskog jastuka se napuhuje za oko sedam cm, a time omogućuje otvaranje dišnih puteva i prestanak hrkanja. Jastuk se naizgled pomiče lijevo-desno, ali izuzetno nježno tako da većinu ljudi neće probuditi, kažu proizvođači.

Na jastuku se može namjestiti odgoda rada na 30 minuta, kako bi se korisniku omogućilo da zaspi bez ometanja, a gumbi na strani jastuka omogućuju podešavanje osjetljivosti zvuka i jačine kretanja jastuka. Prodaje se online po cijeni od 850 kuna, a dolazi uz doživotnu garanciju.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • mdoroslo 16.03.2014.

    A po tome ni ona ni ja ne bismo spavali jer hrčemo, a ovako uspavamo jedno drugo jer smo se uskladili u hrkanju, tu i tamo radi lakat ali o tome drugi put.

  • ojdimidojdimi 09.02.2014.

    mene bi opet žena pukla prije nogom nego bi se on uključio, ona puca na prvi hrk................

  • MarijaJurić 09.02.2014.

    skupi proizvod...samo bacanje novaca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare