To je to što me zanima!

Park koji izgleda kao otisak prsta pruža socijalnu distancu

Parc de la Distance je javni zeleni prostor u obliku labirinta koji odozgo nalikuje otisku prsta. Sastoji se od više staza gdje istodobno može šetati jedna osoba ili obitelj, a razmak između živice je 1 metar
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

ČAROBNA FARMA: ŽIVOTINJAMA SE PUŠTA GLAZBA I IMAJU SVOJ...

Kako bi stanovnici Beča sigurno uživali u aktivnostima na otvorenom, sada kada Austrija počinje ublažavati svoja ograničenja, Studio Precht osmislio je potpuno novu vrstu parka koji uključuje smjernice za socijalnu distancu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Parc de la Distance je javni zeleni prostor u obliku labirinta koji odozgo nalikuje otisku prsta. Park, koji odražava francuske i japanske utjecaje, sastoji se od više staza gdje istodobno može šetati jedna osoba ili obitelj.

Svaka ruta traje približno 20 minuta hoda. Posjetitelje razdvaja živica u širini od jednog metra kako bi se osigurala optimalna društvena udaljenost.

Da bi se izbjegao promet, prolazi na ulazu i izlazu sa svake šetnjice označavaju je li staza zauzeta ili je slobodna za šetnju.

Ponekad živice stvaraju iluziju da u blizini nema nikoga. 

Osnivač studija Chris Precht vjeruje da će park imati koristi od urbanih stanovnika ne samo za vrijeme pandemije, već i u budućnosti.

- Za sada je park osmišljen tako da stvara sigurnu fizičku udaljenost između posjetitelja. Nakon pandemije, park će se koristi za bijeg od gradske buke - rekao je Chris u priopćenju za javnost, prenosi Business Insider.

Iako je park prijedlog Beča, Precht se nada da bi koncept s vremenom mogao pružiti prijeko potreban bijeg u prirodu za stanovnike širom svijeta.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

IZ SVOG KAUČA POGLEDAJTE KAKO CVJETAJU TREŠNJE SVUDA U SVIJETU

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 26.04.2020.

    Samo vi to ostavite "na papiru".. jedino su još nedostajale fiks ideje koje će se orijentirati na bezuvjetno zadržavanje ovakvog načina života bez obzira na razvoj situacije.. hoće li se park i "samodezinficirati" nakon svakog šetača? 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare