To je to što me zanima!

Parove koje 'rade' na trudnoći najviše ugrožava rutina i stres

Stres i pritisak zbog neostvarivanja trudnoće otežavaju začeće, a planirani seks koji se svodi na rutinu uništava zadovoljstvo u seksu i u daljnjem zajedničkom životu
Vidi originalni članak

Prosječan se par poseksa oko 104 puta prije nego žena zatrudni i to u prosjeku oko četiri puta na tjedan kroz šest mjeseci, otkrila je nedavna britanska studija. Budući da se trudnoća rijetko ostvari odmah, parovima seks vrlo brzo postaje "rad". No kako seks ne bi postao monoton zadatak, te i dalje ostao spontan, potrebno je sudjelovanje oba partnera. 

- Ako već planirate seks u dan i sat, to se svodi na nekoliko dana u mjesecu. Zato u tim danima ne zaboravite na važnost predigre i maženja nakon seksa, kako on ne bi bio samo mehanički - smatra Ian Kerner, CNN-ov ljubavni terapeut i kolumnist. 

Osjećaj pritiska može biti vrlo obeshrabrujući za muškarce, stoga bi se i žena trebala potruditi da ga zavede, a u ulogama zavođenja partneri se trebaju izmjenjivati. Ukoliko seks, kojemu je trudnoća cilj, postane rutina, to se lako može nastaviti i nakon rođenja djeteta, što može biti vrlo frustrirajuće za parove koji su imali odličan seksualni život.

Pod stresom

Liječnici naglašavaju da je stres jedan od glavnih faktora koji sprečava začeće, a iskusiti ga mogu oba partnera. Opuštanje je tada najbitnije, zajedničko provođenje vremena te zabavljanje. Dobro je u dogovoriti se što učiniti ako par neće moći imati dijete te s koji se alternativama slažu, bilo da je riječ o inseminaciji, umjetnoj oplodnji ili o posvojenju. Na taj se način radi rezervni plan i umanjuje pritisak seksa, što povećava šanse da dođe do trudnoće.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_32967 06.12.2011.

    svaki treći par nemože imati djecu iz raznih razloga, muških ili ženskih. Zatrovani smo već do te mjere da nam ni biološke funkcije ne rade kako treba. Pesticidi i herbicidi na sve strane, pa čak i u vodi, konzervansi i aditivi u hrani... prosječan broj spermija se u 20 god smanjio za pola. na kraju će biti ko u onom filmu "Children of men".

  • KCStipe 06.12.2011.

    Da, samo taj stres dolazi od samih doktora, jer dok imaš s tim problema, a doktor ti kaže da samo onaj gore (Bog) odlučuje o tome šta bi čovjek mislio. Dok ti doktoriti tvrde da je žena predebela i da ima šečer i stave ju na dijetu, a žena je u nekim normalnim kilažama i šečer je po svim mjerenjima normalan. Prije umjetne oplodnje dođeš na ginekologiju da ti daju onu neku inekciju, a doktorica mora zvati nekoga da vidi gdje se ta inekcija treba dati. Eto tko je uzrok takvog stresa - doktori. Imam još takvih pričica svakakvih jer kroz svašta smo prošli u sedam godina godina i na kraju uspjeli, naravno preko privatnog doktora. Ovi po bolnicama ako su se mislili obogatiti preko svojeg zvanja doktora to očigledno čine u krivoj zemlji ili su nesposobni za bilo što.

Komentiraj...
Vidi sve komentare