To je to što me zanima!

Party hrana: Zalogajčići za prste polizati

Maleni i ukusni, maštovito posluženi zalogaji, koji se nazivaju “finger food”, kao stvoreni su za tulum, vrtnu zabavu, domjenke ili druženje
Vidi originalni članak

Jela od sitno narezanog mesa, ribe i povrća na kruhu ili krekerima lako se mogu pojesti u jednom zalogaju pa omogućavaju slobodno druženje i zabavu. Kanapei, dekorativni mali sendviči koji se rade od bijeloga kruha bez kore, lako se mogu izrezati na trokute ili četverokute. Odlično idu uz pikantne namaze na bazi povrća, mesa ili sira koji se zatim nadopunjuju namirnicama po želji. Mogu se jesti i uz pršut, tvrde i plemenite sireve. Slobodno pustite mašti na volju i upotrijebite različite vrste mesa, riba, rakova i gljiva. Naposlijetku poslasticu možete ukrasiti fino isjeckanim povrćem, biljem, začinima, kavijarom ili hladnim kremastim umacima i paštetama. POVRĆE PUNJENO PAŠTETOM Sastojci:2 juneće paštete po 100 g, 4 paprike, 2 krastavca, 100 g kukuruza, 100 g svježega kravljeg sira, vlasac, sol, papar Priprema: Paprike i krastavce operite te prepolovite po dužini. Paprike očistite i jednu isjeckajte na kockice. Izdubite sredinu krastavaca pa ih rasjecite na tri dijela. Pomiješajte paštete, dodajte kravlji sir, kukuruz, narezanu papriku i vlasac. Promiješajte i po želji posolite te popaprite. Smjesom napunite polovice paprika i krastavaca te ostavite da se ohlade. EGZOTIČNI KANAPEI S GLJIVAMA I ARTIČOKAMA Sastojci: 300 g šampinjona, 250 g kruha, 3 artičoke, češanj češnjaka, 3 limuna, parmezan Priprema: Gljive narežite na ploške. Tri četvrtine gljiva propirjajte na bijelom luku i peršinu. Ostatak gljiva začinite uljem, solju i sokom polovice limuna. Artičokama uklonite stabljike i uronite ih u vodu u koju ste dodali sok limuna te ocijedite. Dvije artičoke usitnite mikserom u paštetu, dodajte šaku parmezana i malo soli. Treću artičoku narežite, začinite uljem, sokom limuna i posolite. Polovicu kriški kruha premažite paštetom od artičoka i ukrasite ploškama sirovih gljiva. Drugu polovicu nadjenite pirjanim gljivama. Kanapee poslužite s komadićima artičoke i ukrasite limunom narezanim na tanke ploške.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare