To je to što me zanima!

'Pas je prvi osjetio da imamo demona u kući, sad znamo i mi'

Par iz okolice Karlovca kupio je u kuću na selu. Bili su jako sretni, ali snovi su im se počeli urušavati onog trenutka kada su u nju uselili. Nije im mogao pomoći ni svećenik
Vidi originalni članak

Mlada žena iz okolice Karlovca s mužem je kupila kućicu na selu. Bili su jako sretni i vjerovali su da će u njoj dočekati starost. Ali, snovi su im se počeli urušavati onog trenutka kada su se u nju uselili. Njihov pas odmah je osjetio da nešto nije u redu i odbijao je boraviti u kući. Tek su nakon nekoliko mjeseci saznali da vjerojatno imaju demona. Ni svećenik im nije mogao pomoći.

Ovo je njezina ispovijest:

Bili smo tako sretni kada smo kupili kućicu na selu blizu Karlovca. Bilo nam je dosta života u gradu, a kuća je bila vrlo jeftina. Brzo nakon useljenja smo primijetili da je atmosfera nekako čudna, teška i negativna. U početku sam vjerovala da je to zbog starih stvari koje su ostale iza zadnjih vlasnika, a nismo ih još izbacili iz kuće.

Nikad neću zaboraviti kako se naš pas ponašao kad smo prvi put s njim ušli u kuću. Došao je do stepenica koje vode na kat u dnevni boravak i nije želio doći gore. Drhtao je i sakrio se pod stol u kuhinju. Cijelu noć je proveo tamo. Sve nam je to bilo jako čudno jer nikada nije bio previše strašljiv. Drugu večer je stao ispred stepenica, neko vrijeme gledao u nešto gore pa se sakrio pod stol. Ponovo nije želio k nama u dnevnu sobu. 

Kako je vrijeme prolazilo, muž i ja smo se počeli sve više prepirati. On je dolazio s posla dobre volje, ali čim bi zakoračio u kuću, raspoloženje bi mu se promijenilo. Slično se događalo i meni, ali nije bilo toliko intenzivno.

Noći u toj kući su bile najstrašnije. Čuli smo razne zvukove. Netko je otvarao i zatvarao vrata, čulo se hodanje i škripa dasaka, televizija se sama palila... Naš pas je znao gledati u neku točku, kao da nekoga vidi, i režati. 

Bilo me sve više strah. Muž, iako mu se raspoloženje strašno promijenilo, nije želio sebi priznati da s tom kućom nešto nije kako treba. Uvijek je pronalazio objašnjenja zašto se nešto događa. Sve više smo se svađali, a što smo mi bili negativniji, aktivnosti u kući bile su intenzivnije.

Stvari su nestajale i pojavljivale se. Imala sam osjećaj kao da me netko stalno gleda. Ponekad sam krajičkom oka vidjela neku crnu mrlju kako brzo odlazi iz jednog kraja dnevne sobe u drugi. Nakon nekoliko mjeseci naš pas više nije želio ući u kuću, radije je spavao vani. Tek tada je moj muž priznao da mu se čini kako u kući nismo sami.

Postajalo nam je sve jasnije zašto smo je platili toliko malo - bivši stanari su jedva čekali da je se riješe, a mi smo naivno vjerovali da je to zbog stanja na tržištu nekretnina.

Razgovarali smo sa starijom susjedom o tome, a ona nam je rekla da vjerovatno u kući imamo demona. Savjetovala nam je da pozovemo svećenika. Poslušali smo je, iako ne odlazimo u crkvu i nismo vjernici. 

Svećenik je blagoslovio sve prostorije, izgovorio nekoliko molitvi i otišao. Nekoliko dana je bilo mirno, a onda se sve vratilo na staro. Odlučili smo otići. Vratili smo se u grad jer nismo imali izbora. Kuću smo stavili u prodaju, ali zainteresiranih nema. Ponekad po danu nakratko dođemo tamo. Atmosfera unutra je i dalje teška i depresivna.

Vjerovali smo da je to naša kućica iz snova u kojoj ćemo dočekati starost, ali demoni u njoj su imali drugačije planove.

Više ne pričam ljudima što nam se dogodilo jer me uglavnom čudno gledaju, a neki čak kažu da pričam gluposti, da duhovi i demoni ne postoje. Tako sam i ja nekad vjerovala, sve dok na svojoj koži nisam iskusila suprotno.  Bila bi najsretnija da je to sve samo ružan san i da se probudim u našoj kućici iz snova.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • Dario šajinović 06.05.2021.

    Očekivali su da im Bog pomogne a nisu vjernici i ne idu u Crkvu. To je krajnje licemjerno.

  • Annabelle0 23.04.2021.

    Ja ne znam od kuda uopće početi....ja inače volim gledati horrore i smijem se ponekad kako su “glumci glupi” što ne pobjegnu ili što uopće prizivaju itd....sve je to super dok vi to ne doživite...sve je to počelo jedne noći kada je brat išao spavati...ja i mama ostale smo gledati seriju, već je ponoć bila prošla i brat je već sigurno dobro zaspao...mama je rekla da i ja odem spavat te je otišla u kuhinju “zapalit jednu” a ja sam krenula prema sobi.. odjednom čula sam kako neko prica...okrenula sam se i zvukovi su dolazili iz bratove sobe. Ušla sam u nju polako, bio je mrak pa nisam sve vidjela bas najbolje ali on je sjedio i odgovarao na pitanja nekakva i buljio u zid. Samo da se razumijemo da kada sam ušla u sobu sam se sva naježila iz nikakvog razloga.. ujutro sam ga pitala ako se sjeća i reko je da izmišljam...sljedeću noc ponovno ista stvar ali izgovorio je ime demona(koliko sam vidjela na internetu) Asmodej...koliko sam nasla to je demon koji se preko djece uvlači u obitelj.....ovo još uvijek traje i čujem korake po kuci i sama ne znam šta da napravim ili koga da pozovem.... koraci se čuju svaku noc oko 3 ujutro a uz to i grebanje.. za čudo pas je miran i ne reagira na to no par pita se jako znao naljutiti.. da ne spominjem i ponekad ali to se samo 1 desilo, neugodan miris na nekim mjestima i onda samo nestane... molim vas za objašnjenje!!!! Hvala.

  • Annabelle XIII 24.03.2019.

    To vrlo vjerojatno nije demon nego duh osobe ili osoba koje su tamo prije živjele. Svećenik tu ne može pomoći baš kao što ne može otjerati ni demona jer nema dovoljnu moć. Ima puno sadržaja vezanih za rituale protjerivanja neželjenih duhova na netu (banishing rituals) i čišćenja prostora (cleansing rituals). Svi su zabranjeni od strane Crkve koja je poznata po tome da brani sve što nije klanjanje pred raspelom, ne bi li lakše manipulirala čovječanstvom. Osobno sam isprobala obje vrste rituala i pokazali su se vrlo djelotvornima. Sretno! ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare