To je to što me zanima!

Pavlova sa šljivama, smokvama i marelicama jesenski je desert koji će vas oboriti s nogu

Ako ste ljubitelj ljetne Pavlove, definitivno ćete u njoj uživati i ako spremite jesensku verziju. Sve što vam treba je poneko sezonsko voće, chai čaj i volja za izradom ovog deserta
Vidi originalni članak

Obično se ovaj desert sastoji od hrskave kore izvana i mekane teksture iznutra - a prelivena je voćem i šlagom. Iako je Pavlova ljetna poslastica, tim iz Wild by Tart napravio je jesenski recept koji ćete zasigurno zavoljeti.

ZA RUČAK ILI VEČERU Napravite preukusne lazanje u nekoliko jednostavnih koraka

POGLEDAJTE VIDEO: Sve tajne soje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njihov recept uključuje šljive, smokve, suhe marelice i kupine, a sadrži chai kremu (s kardamomom, muškatnim oraščićem, cimetom, klinčićima i đumbirom), kao i lješnjake - pa tako ovaj desert ima zimski obrat.

Dobar način da dobijete mekanu unutrašnjost je da isključite pećnicu i ostavite Pavlovu da se hladi nekoliko sati, prije nego sastavite preljev.

PIKANTNO I UKUSNO Recept za finu jesensku večeru: Kremasti tetrazzini s puretinom

Sastojci:

  • Voće: šljive (prepolovljene i bez koštica), smokve (prepolovljene), suhe marelice (prepolovljene) i kupine
  • 1 štapić vanilije
  • 1 štapić cimeta
  • 1 anis
  • 1 čaša bijelog vina
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Sok od pola limuna
  • 6 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g lješnjaka, tostiranih i nasjeckanih
  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica chai čaja (možete ga kupiti u drogerijama)
  • Pistacije, za ukrašavanje

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C stupnjeva. Ulijte vino i šećer u malu tavu i pustite da kuha, prerežite štapić vanilije na pola, ostružite sjemenke i dodajte u vino zajedno sa štapićem i limunovim sokom i pirjajte još nekoliko minuta. Stavite voće u keramičku ili vatrostalnu posudu, prelijte vinom i stavite peći oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

2. Ugrijte pećnicu na 120°C stupnjeva. Bjelanjke stavite u zdjelu i umutite dok ne dobijete mekaniji snijeg, a zatim vrlo polako dodajte šećer - žlicu po žlicu dok se sve ne sjedini. Trebali bi dobiti gust, sjajni snijeg.

3. U to dodajte lješnjake i pažljivo ih umiješajte. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i žlicom stavljajte smjesu na lim i oblikujte po želji.

MLJAC, MLJAC Štrudla od jabuka idealna je za jesenske dane: Napravite ju u nekoliko jednostavnih koraka

4. Stavite u pećnicu i pecite oko 40 minuta. Kora bi izvana trebala biti hrskava, a u sredini mekana.

5. Chai čaj izvadite iz vrećice i sameljite u fini prah. Stavite vrhnje za šlag u zdjelu i miksajte dok se ne počne zgušnjavati te dodajte chai prah, probajte kremu i po potrebi dodajte još. Umutite do srednje guste smjese - nemojte previše miksati.

6. Na kraju, stavite kore na tanjur za posluživanje, žlicom stavite kremu pa na to stavite voće i završite s posipom od nasjeckanih pistacija, piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 15.10.2021.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare