To je to što me zanima!

Pečeni limun i kolači jako dobro upijaju loše mirise

Pečeni limun odlično uklanja loše mirise hrane u kuhinji, osvježava svaku prostoriju, a isti učinak imaju i cimet, citrusi, menta, sol te soda bikarbona
Vidi originalni članak

Kad zrak u kuhinji postane ustajao, može se osvježiti ako se u velikom loncu vode sat vremena kuhaju šaka klinčića, tri-četiri muškatna oraščića, četiri-pet štapića cimeta te nekoliko kori naranče ili limuna. Ohlađena tekućina može se uliti u bočice s raspršivačem te se upotrijebiti u kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji u domu i uredu. No neugodnih mirisa u kuhinji može se riješiti i pečenim limunom, i to tako da se dva izrezana limuna polože na lim za pečenje i na 60-ak minuta stave u prethodno zagrijanu pećnicu na 110° C. Kako bi učinak bio dugotrajniji, dobro je ostaviti vrata pećnice otvorena nekoliko sati. Iako je kupus jedna od najzdravijih namirnica, miris koji nastaje dok se kuha nije baš primamljiv. Kako bi se “zasladio” zrak i ujedno ublažio miris kupusa, najbolje je dodati pola limuna vodi u kojoj se kuha. Sol i soda bikarbona najbolje će odčepiti odvode, ali i ukloniti neugodne mirise. Samo je potrebno uliti po šalicu soli i sode bikarbone u odvod te uliti čajnik vruće vode i pustiti natriju da odradi posao. Ipak, kante za smeće najbolja su mjesta za razvoj plijesni i bakterija koje izazivaju neugodne mirise. Kako bi se spriječilo nakupljanje tih nametnika, pospite pola šalice boraksa ili natrijum tetraborata na dno kante za smeće svaki put poslije pražnjenja. No kuhinjske mirise najbolje će ukloniti gomila kolačića brownies. Nije važno jesu li domaći ili kupljeni, miris koji će širiti jednostavno je neodoljiv.

NEUTRALIZIRANJE MIRISA
Gdje god se melje hrana, ondje su i bakterije koje izazivaju neugodne mirise jer se množe u pukotinama. Da bi se spriječilo širenje mirisa, mogu se samljeti, primjerice, limun, naranča, limeta, grejp ili svježa metvica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • menataja 09.09.2010.

    još bolje i brže uklanja miris ribe sa ruku kadadont isprobajte

Komentiraj...
Vidi sve komentare