To je to što me zanima!

Perilica suđa idealna je za čišćenje igrački, ali i krumpira

Osim posuđa, perilica sterilizira i produljuje ‘život’ spužvama, kistovima za šminkanje te igračkama, nakon tretmana u stroju tenisice izgledaju kao nove
Vidi originalni članak

Topla voda koja se stvara u perilici za suđe s lakoćom otapa nakupine prljavštine i masnoća koje nakon češljanja kose ostaju u četkama i češljevima. Stavite ih u najviši pretinac te će nakon pranja blistati od čistoće. Jednako možete oprati i četkice za zube. One će nakon toga biti savršeno dezinficirane te ćete ih moći upotrebljavati dulje nego što je to uobičajeno. U perilicu možete ubaciti i plastični pribor za rad u vrtu, a nakon pranja izgledat će kao da ste ga tek kupili. Želite li iznenaditi svojeg ljubimca, ubacite u taj čudesni stroj njegove igračke i omogućite mu igru savršeno čistim lopticama. 

S obzirom na to da voda u perilici za posuđe doseže temperaturu koja je dovoljna za uništavanje većine bakterija, taj je prekrasan stroj jednostavno idealan i za sterilizaciju plastičnih igračaka. Vaši mališani bit će nakon temeljitog pranja zaštićeni od bakterija koje stalno “prijete” sa svih strana. 

Perilica za pranje suđa pomaže i pri sterilizaciji kistova za nanošenje šminke. Preporučljivo je taj postupak ponavljati otprilike svaka dva mjeseca kako biste ih održavali čistima. Jedanput na tjedan uredite kuhinju tako da sav pribor operete u perilici za pranje posuđa. Nestat će nakupine masnoća s filtra i plinskih plamenika, a čepovi za odvode u sudoperu blistat će od čistoće. Perilica za pranje suđa može poslužiti i za temeljito pranje krumpira. U vrlo kratkom vremenu oni će biti potpuno čisti i spremni za pripremanje. Tijekom pranja krumpira rabite samo ispiranje i ne stavljajte deterdžent, a nakon pranja obrišite grubom krpom. 

Čisti od glave do pete u jednom ciklusu 

Perilica je sjajna za čišćenje tenisica, sandala i gumenih čizmi. Obuća nakon pranja postaje mirisna i pritom izgleda kao nova. Perilica za suđe je dobra i za održavanje šilterica te sličnih kapa. Stavite ih na najvišu policu i okrenite otvor dolje. Perite na normalan način i umjesto deterdženta stavite sodu bikarbonu.

I zglobovi će lakše disati

Oni koji se bave sportom znaju koliko često je potrebno prati različite steznike za zglobove. Uz perilicu za pranje posuđa to postaje izuzetno lako i brzo. Tijekom pranja stavite sportski pribor na najvišu policu.

Spužva je čista i traje dulje

Spužve, osobito one koje upotrebljavate za čišćenje predmeta u stanu, imaju vrlo kratak rok trajanja zato što se brzo napune prljavštinom i različitim bakterijama. Pranjem u perilici vratit ćete ih u početno stanje i moći nakon toga višekratno upotrebljavati. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nadimak moj 14.09.2014.

    probati ću ovo, ako mi se unište tenisice, žačiti ći se redakciji 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare