To je to što me zanima!

Pet šalica kave na dan mogu pomoći u borbi s rakom dojke

Ranije je već dokazano da kava smanjuje rizik od drugih vrsta raka, uključujući rak prostate i jetre. Neki znanstvenici tvrde da kava omogućuje razmnožavanje stanica
Vidi originalni članak

Kava je odličan lijek protiv agresivnih oblika raka dojke, pokazalo je istraživanje na gotovo 6000 žena Karolinska Instituta u Stockholmu, piše Daily Mail. Protiv ove vrste tumora koji ne reagira na širok spektar lijekova i u kojem je kemoterapija jedina vrsta liječenja, pet ili više šalica kave na dan sprečava razvoj stanica karcinoma i pomaže u liječenju. Žene koje su pile toliko kave na dan imale su 57 posto manji rizik od raka dojke u usporedbi s onima koje su pile manje od jedne šalice na dan.

Prethodne studije su pokazale da kava smanjuje rizik i od drugih vrsta raka, uključujući rak prostate i jetre. Međutim, stručnjaci su podijeljeni oko koristi od kave jer neki tvrde da ona uzrokuje razmnožavanje stanica i sprečava njihov oporavak.

Uz kavu, protiv razvoja stanica raka dojke, dobar je peršin, jabuke, naranče te orašasti plodovi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • miffy4 12.05.2011.

    To su tek samo glupa i neutemeljena nagađanja, moja majka je kavu pila u dosta velikim količinama, a na žalost umrla je upravo od te bolesti koja je navedena u gore navedenom članku.

  • holden 11.05.2011.

    Molim?!?!

  • holden 11.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 7 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare