To je to što me zanima!

Pijte tri čaše šampanjca tjedno i rizik od Alzheimera je manji

Spoj pronađen u vrstama grožđa Pinot noir i Pinot meunier može spriječiti pojavu demencije i razvoj Alzheimerove bolesti, otkrili su britanski znanstvenici
Vidi originalni članak

Spoj pronađen u vrstama grožđa Pinot noir i Pinot meunier (crni pinot i mlinarski pinot), od kojih se pravi šampanjac, može spriječiti pojavu demencije i razvoj Alzheimerove bolesti, otkrili su znanstvenici britanskog Sveučilišta Reading. Radi se o spoju zahvaljujući kojem se u  šampanjcu stvaraju mjehurići, piše Evening Standard.

- Ovo istraživanje je vrlo uzbudljivo jer po prvi put imamo rezultate kako umjereno ispijanje šampanjca dobro djeluje na mozak i pamćenje - rekao je profesor Jeremy Spencer, ali nije otkrivao previše detalja o samom istraživanju.

Inače, za šampanjac kažu kako je dobar za jačanje seksualne želje i za pravilan rad srca. Također, poboljšava raspoloženje, umanjuje rizik od pojave dijabetesa, a i bolje ga je piti od piva jer ima malo kalorija. Ali, ne treba pretjerivati. Winston Churchill je govorio: "Jedna čaša podiže raspoloženje, ali jedna boca ima suprotan učinak".  Šampanjac zovu i pićem sreće i nije ga loše pijuckati početkom dana.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Leaena 11.11.2015.

    "dobar je za početak dana"?!...e od sutra kuham šampanjac kad se probudim...:D

  • Šmeker 11.11.2015.

    Znači pomaže samo određena vrsta šampanjca.

  • PAT 11.11.2015.

    Upravo zbog prevencije,popijem cijelu bocu dnevno:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare