To je to što me zanima!

Piju se kokteli i kvalitetna vina, a jedu se i istarski specijaliteti

Na meniju su se našle i biodinamičke tikvice te jela bazirana na spoju suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje. Oni koji se testiraju, na poklon dobiju pivo
Vidi originalni članak

Zbog velike posjećenosti i zainteresiranosti gostiju za prvo izdanje, u petak je u Nugentovom parku na Trsatskoj gradini otvoreno i drugo izdanje apsolutnog ljetnog hita - gastro festivala na kotačima.

POGLEDAJTE VIDEO (Žena izrađuje mini obroke):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz široku ponudu gastro delicija na truckovima se, sukladno temperaturama, nudila i bogata paleta osvježavajućih pića. Osim što je festival već u prvom izdanju prepoznat od strane domaćih posjetitelja, ovoga je puta oduševio i brojne turiste koji su se uputili prema Trsatu i uživali u čarima festivala.

Na otvorenju je gostovao renomirani Hiltonov chef Deni Srdoč koji je posjetiteljima prezentirao pripremu zanimljivih zalogaja nesvakidašnjih naziva. Svi prisutni mogli su degustirati jela bazirana na spoju suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćena talijanskim i francuskim trendovima, poput Sourdough domaće foccaie, zatim jelo neobičnog naziva - Gyudon Yoshinoya, a na meniju su se, između ostalog, našle i biodinamičke tikvice, tiramisu te Breton biskvit.

Food Truck Festival trajat će sve do 5. rujna, a već prvoga dana festivala pažnju posjetitelja privukao je šest metara dugački truck priznate slovenske ekipe D'burgera. Također, posjetitelji ponovno mogu kušati i najbolji burger zadarskog adventa brenda Picnic Mingle & Fun, a u izvrsnim burgerima i slatkim zalogajima posjetitelji su uživali na Foodie trucku. Istarske street food specijalitete pripremala je Manjada iz Novigrada.

TRI RECEPTA Pripremite božanstven doručak - isprobajte ukusni ricotta tost

Rakhia bar na festivalu nudi cjelokupnu ponudu pića i široki asortiman rakija, dok je za osvježenje hladnom pivom zadužen Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys priprema koktele i spritzeve, Hendrick’s G&T station posjetiteljima nudi pravo ljetno osvježenje, a na Badel Martini Fiero trucku poslužuje se nekoliko varijanti spritzeva i asortiman vrhunskih vina. Ukratko, ponešto za svakoga.

JEDETE BEZ GRIŽNJE SAVJESTI Recepti za zdrave i fine deserte: Pečene jabuke s orasima, keksi s bananom i zobene kuglice

Tijekom festivala najmlađi će ponovno moći uživati u Kids corneru u kojem će svakog vikenda na rasporedu biti kreativne radionice.

Sukladno epidemiološkim mjerama ulaz na Food Truck Festival moguć je uz predočenje Covid potvrde, a organizatori su omogućili testiranje na ulazu po cijeni od 50 kn uz što se na poklon dobije pivo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 16.08.2021.

    Nema do vina dingac

Komentiraj...
Vidi sve komentare