![Pripremite božanstven doručak - isprobajte ukusni ricotta tost](https://img.24sata.hr/UdMLFb1Xw0FK-hmBypehTVWEOKI=/414x267/smart/media/images/2021-28/untitled-design-2021-07-15t102138-559.jpg)
Ricotta sir je zdravija opcija sira jer sadrži manje soli i masti te ima više proteina. Osim toga, izvrstan je na tostu u slanim verzijama s rajčicom ili šampinjonima te u slatkima s medom
Lifestyle
Komentari 1Ricotta sir je zdravija opcija sira jer sadrži manje soli i masti te ima više proteina. Osim toga, izvrstan je na tostu u slanim verzijama s rajčicom ili šampinjonima te u slatkima s medom
Ricotta tost najnoviji je trend u hrani koji je zavladao TikTok-om. Sve više ljudi zaljubljuje se u jednostavni preljev od sira koji se može 'začiniti' na sve načine dodavanjem slatkih ili slanih sastojaka. Od meda i džemova do rajčice i začinskog bilja, mogućnosti za eksperimentiranje je bezbroj, piše Metro.
POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina od šumskih plodova
Pokretanje videa...
Andrew Dixon, glavni učitelj kuhara u The Cookery School u yorkškom hotelu s pet zvjezdica - The Grandu, objasnio je zašto je talijanski sir toliko popularan u posljednje vrijeme.
- Izvrstan je sastojak jer se lako može raditi s njim i pronaći ćete ga u gotovo svakom supermarketu. On pruža fantastičnu podlogu za niz različitih dodataka - bilo slatkih ili slanih. Osim toga, u usporedbi s drugim sirevima, zdravija je opcija s manje soli i masti te višom razinom proteina - tvrdi.
Objasnio je i kako su društvene mreže u posljednje vrijeme pravi pokretač mnogih trendova s hranom i pružaju sjajan način da ljudi nauče kako stvarati nove recepte i nadahnjuju se za eksperimentiranje u kuhinji.
Ako želite pod svaku cijenu isprobati ricotta tost, tri ukusna recepta kuharice Paole Maggiulli, poznate i kao @thetinyitalian na Instagramu, zasigurno će vas oduševiti.
POGLEDAJTE KAKO SE PRIPREMA SIPA U SERIJALU 'KUHARSKI BOOTCAMP':
Sastojci:
Priprema:
Lagano popržite češnjak na jednoj žlici maslinovog ulja, jednu minutu na laganoj vatri. Zatim dodajte rajčicu i prstohvat chillyja. Pecite dok rajčica ne omekša. To će trajati između 8-12 minuta. U međuvremenu izmutite ricottu vilicom dok ne dobijete glatku konzistenciju. Začinite morskom soli i svježe mljevenim paprom.
Začinite rajčicu s jednom žlicom balzamičnog octa i dvije žlice maslinovog ulja te morskom soli. Narežite kruh i na njega rasporedite ricottu, a na vrh stavite rajčice. Za dekoraciju dodajte svježe nasjeckani bosiljak.
Sastojci:
Priprema:
Umutite ricottu vilicom dok ne dobijete glatku konzistenciju. Začinite ju morskom soli, crnim paprom i koricom limuna. U tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i veći prstohvat origana. Kuhajte dok se sastojci ne karameliziraju i ne porumene. Izvadite iz tave, stavite sa strane i začinite solju. Tostirajte kruh s obje strane, a zatim na njega rasporedite začinjenu ricottu. Na vrh stavite karamelizirane gljive i pospite nasjeckanim svježim peršinom.
Sastojci:
Priprema:
Umutite ricottu i u nju dodajte mali prstohvat timijana te miješajte sve dok ne dobijete glatku konzistenciju. Kruh prepecite s obje strane te na njega gusto rasporedite ricottu i stavite pola žlice meda na svaki tost. Završite s prstohvatom soli.