To je to što me zanima!

Pikantno i fino: Okruglice od mesa s enchilada umakom

Mnogi vole enchilada umak koji unosi dašak Meksika u kuhinju i čini da jednostavne stvari dobiju poseban okus. Evo kako obične ćufte možete spraviti tako da svi ukućani poližu prste
Vidi originalni članak

Mnogi obožavaju enchilada umak, koji se nerijetko koristi kod prelijevanja lazanja, pita s mesom, ili burrita, a može biti dobro rješenje za to da dodate poseban okus mesnim okruglicama, ističu na portalu delish.  

Evo recepta: 

Sastojci: 

  • oko 450 grama organske mljevene govedine
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1 jaje 
  • 1 režanj češnjaka, sitno sjeckanog ili istisnutog
  • 2 žlice svježe nasjeckanog  korijandra, i još malo za ukras
  • 1 žličica čili praha
  • 1/2 žličice mljevenog kima
  • 1/2 žličice sušenog origana

MMMMMMMM! Ideja za ručak: Pureće ćufte u šalši punjene mozzarellom

  • malo soli, svježe mljeveni crni papar
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 mali luk, nasjeckan
  • 1 jalapeño papričica, sirnog sjeckana ili mljevena
  • 1 konzerva enchilada umaka
  • 1/2 konzerve crnog graha, ocijeđeno
  • 1 šalica kukuruza šećerca
  • 1 šalica isjeckanog cheddar sira
  • 1 šalica sira od kravljeg mlijeka, naribano
  • tortilje, za posluživanje (po želji)
  • kiselo vrhnje, za posluživanje (po želji)

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj zdjeli pomiješajte govedinu, krušne mrvice, jaje, češnjak, korijandar, čili u prahu, kumin i origano. Smjesu začinite solju i paprom, a zatim oblikujte mesne okruglice promjera oko 5 centimetara. 

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte ćufte i pecite oko 2 minute na svakoj strani. Izvadite iz tave i prebacite na tanjur dok pravite umak. 

Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja u tavu. Dodajte luk i jalapeño papričice i kuhajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Umiješajte enchilada umak, crni grah i kukuruz i zakuhajte smjesu. 

IDEJE ZA RUČAK Faširanci, musaka, ćufte - sve najbolje od mljevenog mesa...

Vratite mesne okruglice u umak. Prelijte sirom i kuhajte dok govedina ne bude gotova i sirevi se ne otope, još oko 15 minuta.

Poslužite uz zagrijane tortilje i kiselo vrhnje.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare