Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Faširanci, musaka, ćufte - sve najbolje od mljevenog mesa...

Mljeveno meso je uvijek dobro imati u dubokom zamrzavanju jer se od njega mogu pripremiti razna jela. Donosimo vam nekoliko ideja pa razveselite obitelj nečim što dugo niste kuhali

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom

Od mljevenog mesa možete raditi sve i svašta pa ga nije loše imati malo više u dubokom zamrzavanju. No imajte na umu da zamrznuto mljeveno meso traje kraće od velikih komada zamrznutog mesa. Neovisno o kojoj vrsti mljevenog sirovog mesa se radi, ne biste ga trebali držati smrznutog dulje od tri do četiri mjeseca. 

Donosimo vam pregršt ideja što sve možete napraviti sa mljevenim mesom:

  • lazanje
  • sarma
Zagrebački chef: Moji trikovi kako napraviti savršenu sarmu
Zagrebački chef: Moji trikovi kako napraviti savršenu sarmu
  • punjena glavica kupusa
  • pastirska pita
Ideja za večeru: Pastirska pita s mljevenim mesom i pireom
Ideja za večeru: Pastirska pita s mljevenim mesom i pireom
  • mesne okruglice u umaku sa špagetama
  • musaka
Musaka: Sloj po sloj krumpira, mesa i sezonskog povrća
Musaka: Sloj po sloj krumpira, mesa i sezonskog povrća
  • mesne okruglice sa pire krumpirom
  • bolognese
Umak 'Bolognese' po receptu iskusnog zagrebačkog chefa
Umak 'Bolognese' po receptu iskusnog zagrebačkog chefa
  • mesna štruca
  • burek
Burek od krumpira i junetine: Jelo koje nikoga ne razočarava
Burek od krumpira i junetine: Jelo koje nikoga ne razočarava
  • punjene paprike
  • punjeni patliđani ili tikvice
Za prste polizati: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem
Za prste polizati: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem
  • tortilje
  • faširanci
  • ćevapi
Uz ovih 5 recepata uživanje u roštilju nikad nije bilo slasnije
Uz ovih 5 recepata uživanje u roštilju nikad nije bilo slasnije
  • hamburger
  • pljeskavica s kajmakom

Ćufte punjene sirom

Ćufte u umaku od rajčice su klasičan način pripreme kakav poznaje puno domaćica, a ovaj recept je zapravo vrlo sličan, samo što se u svaku mesnu kuglicu stavi komad sira. Najidealnija je mozzarella, ali može i bilo koji drugi sir. Nakon laganog kuhanja sir je i dalje u ćuftama i bit će rastezljiv tijekom jela, što će posebno oduševiti djecu. 

screenshot/YouTube

Priprema:

Prvi korak je narezati mozzarellu na kockice i staviti ih u hladnjak dok meso za kuglice nije spremno. Potom se prave kuglice, u svaku se ugura sir i sve se prelije umakom od rajčice. Kuha se u umaku na skroz laganoj vatri i jede dok je toplo jer inače mozzarella neće biti rastezljiva. Ovakve ćufte možete poslužiti uz pire krumpir, kao umak na špagetama ili uz palentu.

Pogledajte kako ih napraviti u videu:

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin

Pokretanje videa...

00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj