To je to što me zanima!

Pileći paprikaš za subotnji ručak

Pred kraj kuhanja izvadite meso i dio temeljca iz tave i dodajte kiselo vrhnje. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

500 g piletine, dva luka, tri mrkve, ¼ korijena celera, dvije žlice koncentrata rajčice, dvije žličice crvene paprike, tri žlice kiselog vrhnja, 600 ml pilećeg temeljca, listići svježeg peršina, dvije žlice suncokretovog ulja, sol, crni papar

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Piletinu narezanu na komade posolite i popaprite. Na tavi zapecite meso. Na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlaćanu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer. Dodajte temeljca toliko da prekrije povrće. Začinite crvenom paprikom, začinite prema ukusu, a zatim dodajte koncentrat rajčice.

RECEPT DANA Mediteran na tanjuru: Sipice s povrćem su zdravo i ukusno jelo

Dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena. Ako temeljac ispari, svakako ga dodajte još da na kraju dobijete bogat umak.

Pred kraj kuhanja izvadite meso i dio temeljca iz tave i dodajte kiselo vrhnje. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem. Dobro promiješajte, vratite meso i pospite svježim peršinom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare