To je to što me zanima!

Piletina s kaparama toliko je ukusna da ćete lizati prste

Ako dodajete slane kapare, prethodno ih namočite u malo tople vode i isperite, a ako koristite one iz salamure, ulijte i malo te tekućine u tavu jer će to piletini dati fin okus
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 limuna
  • 6 komada pilećih prsa
  • prstohvat aromatične soli od usoljenih kapara
  • prstohvat crnog papra
  • 1/2 šalice brašna
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 ljutika
  • šalica pilećeg temeljca
  • 2 žlice kapara usoljenih ili iz slamure
  • 3 žlice maslaca
  • vezica peršina
  • paketić tankih špageta

Priprema:

Polovicu limuna narežite na ploške, a ostatak iscijedite. Pileća prsa posolite s obje strane i popaprite te uronite u brašno i protresite. Pecite prsa u tavi na dvije žlice ulja oko dvije minute s obje strane. U istoj tavi popržite ljutiku, a kad postane staklasta, ulijte pileći temeljac i stavite u tavu ploškice limuna. Kuhajte dok limun omekša.

Dodajte kapare - ako dodajete slane prethodno ih namočite u malo tople vode i isperite, a ako koristite one iz salamure, ulijte i malo te tekućine u tavu. S kaparama dodajte i limunov sok. Maknite tavu s vatre i umiješajte maslac, a kad se rastopi, dodajte nasjeckani peršin. Poslužite s mesom i tjesteninom. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Wrazica. 24.02.2016.

    Ne volim kapare

  • montello 24.02.2016.

    ne volim meso vegetarijanac sam

Komentiraj...
Vidi sve komentare