To je to što me zanima!

Pizza bez brašna na podlozi od krumpira: S pršutom i jajetom

Ova pomalo neobična varijanta pizze priprema se na štednjaku u tavi, a kao podloga se poslažu šnite tanko narezanog krumpira na koji se posipa parmezan pa dodaju ostali sastojci
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici savjetuju: U doba korone pomaže - pečenje kruha

Sastojci:

  • 1 veliki krumpir
  • 2 žlice parmezana
  • 1/3 šalice (od 2,4 dl) umaka od rajčice
  • 1 žličica origana
  • 2 srednje velika šampinjona
  • 170 g mozzarelle
  • 1 jaje
  • 4 šnite pršuta ili šunke
  • papar

Postupak: 

Krumpir narežite na tanke kriške. Ako je krumpir mlad, ne morate ga guliti. Potom u tavi zagrijte malo maslinovog ulja i poslažite kriške krumpira u oblik ventilatora, slažući ih izvana prema unutra - trebaju se malo preklapati.

Na to stavite parmezan i pokrijte tavu pa pržite na štednjaku pet minuta. Nakon toga, na tu podlogu ravnomjerno raspodijelite umak od rajčice pa dodajte origano. Na to rasporedite gljive i mozzarellu u krug, a u sredini ostavite rupu u koju ćete staviti jaje. 

Pokrijte tavu i ostavite na štednjaku još 6 minuta, a potom pažljivo prebacite na tanjur.
Na kraju dodajte pršut ili šunku i posipajte svježe mljevenim paprom.

Kako to napraviti pogledajte u videu OVDJE.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kiseli kruh rađen s puno ljubavi i to od kvasa starog 2,5 godine

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 23.04.2020.

    Ove izmišljotine ne mogu zamijenit original.

  • #mthesec 23.04.2020.

    Kad ja zamijesim pizzu svaka padne na to sto se veli :))) Nema do mog umijeca mijesanja, pizzu zavodim pizzom haha :)))

  • RXM40 23.04.2020.

    Ni p od pizee.

Komentiraj...
Vidi sve komentare