To je to što me zanima!

Pizza kao desert - s jagodama, čokoladom i mascarponeom

Tijesto za slatku pizzu priprema se isto kao i za slanu, uz dodatak malo šećera, po želji cimeta u prahu, čokolade u prahu, a možete umiješati i šaku mljevenih orašastih plodova
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g oštrog brašna
  • 250 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • žličica soli
  • 2 1∕2 dl mlake vode
  • žlica šećera
  • 200 g mascarpone sira
  • 4 žlice meda
  • 3 žlice slatkog vrhnja
  • 100 g čokoladnih mrvica
  • 200 g jagoda

Priprema:

Razmrvite kvasac i pomiješajte sa žlicom brašna, mlake vode i šećerom. Ostavite pokriveno na toplome 15 minuta. Kvas dodajte prosijanom brašnu, ubacite sol i ulijte vodu, te polako miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Ostavite ga pokrivenog na toplome mjestu dok mu se volumen ne udvostruči.

Tijesto premijesite i razvaljajte ga tanko i prebacite na maslacem premazan lim. Izbodite ga vilicom na nekoliko mjesta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 25 minuta. Izmiješajte mikserom sir, med i slatko vrhnje. Premažite pečeno tijesto u tankom sloju, pospite čokoladnim mrvicama i posložite po vrhu jagode.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • joca jakarta 30.08.2016.

    izgleda čudno

  • Nadreal 29.08.2016.

    Go*ana i bijelog luka

  • Anakin 29.08.2016.

    Pa ja ju volim i za doručak, međuobrok ,glavno jelo , večeru ,a za desert pogotovo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare