To je to što me zanima!

Pizza protiv bora hrani i usporava starenje

Pizza na bazi integralnog brašna i sirovog povrća nazvana Primula ima tri puta više vlakana od klasične pizze i više magnezija
Vidi originalni članak

Pizza protiv bora, koju je osmislio talijanski nutricionist i biokemičar te se udružio s jednim vlasnikom lanca pizzerija, izazvala je velike polemike čistunaca koji smatraju da je time oskvrnuto nacionalno jelo. Pizza na bazi integralnog brašna i sirovog povrća nazvana Primula ima tri puta više vlakana od klasične pizze i više magnezija i željeza. Ne smije imati manje od osam vrsta povrća i to onih koja pomažu u borbi protiv starenja, primjerice rajčicu, češnjak, gljive, mrkvu i špinat. Anti-age pizza djelo je nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju Eugenia Luigia Iorie koji se udružio s vlasnikom lanca restorana Cosimom Mogaverom. Udruga za pravu napuljsku pizzu, koja se već pobunila protiv prodavanja pizza u dijelovima, izrazila je negodovanje jer se radi, kako kaže, o napadu na stoljeća tradicije. Udruga kaže da se tijesto od integralnog brašna ne može dovoljno dići te ni pizza ne može imati pravi oblik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare