To je to što me zanima!

Pletenice na novih 5 načina za romantičan, seksi i boho look

Dio pletenica plete se obrnuto radi ljepšeg izgleda. Tehnika je jednostavna, a nosive su u svim prigodama. Ukoliko ne uspijete iz prvog puta, ne dajte se obeshrabriti...
Vidi originalni članak

Za srednje dugu kosu sa šiškama

Šiške se ostavljaju naprijed, kosa se počešlja u jednu stranu te uzima prvi veći pramen uz šiške. Plete se pletenica hvatajući pramenove iz ostatka kose do vrata. Potom se sveže u rep, a jednim pramenom obuhvati rep kako se ne bi vidjela gumica. Potom se izvlače krajevi pletenica kako bi ih raširili. Ukoliko želite možete staviti ukrasne špangice, a možete i bez njih. 

Cik-cak pletenica

Kosa se počešlja na jednu stranu i podijeli na tri dijela. Postoje dvije varijante. Razlika u obje varijante je jedino što su za prvu pletenicu krajevi približno iste debljine dok su za drugu puno tanji od same sredine. Krajevi se isprepliću ispod i preko srednjeg dijela koji se uopće ne plete. Izgleda romantično, a iz svakog kuta izgleda kao prava pletenica.

Igre gladi pletenica 

Dobro počešljajte kosu, a pletenica se počinje plesti s gornjeg desnog dijela glave. Pramen za pletenicu ne smije biti pretanak ni predebeo. Pletenica se potom plete obrnuto, tj. pramenovi se ne pletu s gornje već s donje strane i pritom uzimaju mali komadi pramenova sa strane.Nastavite plesti pletenicu u stranu prema lijevoj strani glave. Iskoristite svu kosu s desne strane u pletenicu. Nastavite plesti prema lijevoj strani i potom spojite dio koji vam je ostao s lijeve strane. I dalje se plete obrnuta pletenica. Ispletite je do kraja i zavežite gumicom. Polako izvucite krajeve pletenice kako biste je raširili. 

Pletenica isprepletena s obje strane glave

Podijelite kosu na jednu stranu i počnite plesti sa strane na kojoj ima najviše kose. Uzmite pramen kose, podijelite na tri dijela i polako pletite svaki put dodajući pramen kose. Za sve koji imaju nešto tanju kosu ili im je jako ravna dobro ju je malo natapirati otraga i lagano počešljati kako pletenice ne bi previše spljoštile kosu. Kada dođete do sredine vrata pletenicu ispletite do kraja i pričvrstite gumicom. Isto ponovite s druge strane glave. Potom raspletite pletenice i svežite obični rep, a možete kosu pokupiti i u punđu. 

Obrnuta pletenica sa strane

Dobro počešljajte kosu i razdijeli na jednu stranu. Ukoliko imate šiške, ostavite ih puštene. U ovom slučaju, pletenica se plete od luka lijeve obrve i također se plete obrnuto. Uzimate prvi veliki pramen, podvlačite pramenove za pletenicu (jer je obrnuta) i polako uzimate ostatke pramenova kose i s jedne i s druge strane.Kada dođete do uha, počnite uključivati kosu i s druge strane glave. Ispletite pletenicu do kraja, pričvrstite gumicom i polako izvucite krajeve. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ZMIJA1 11.06.2012.

    dobra fora, isprobat ću

  • Leonida_1 11.06.2012.

    Prva mi je najbolja.

  • trollzor333 11.06.2012.

    ova iz prvog videa..super malicka :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare