To je to što me zanima!

Pljeskavica od bulgura odlična je za sve koji ne vole jesti meso

Ako ste vegetarijanac ili jednostavno želite isprobati nešto novo, onda je pljeskavica od bulgura idealan izbor za vas. Priprema je vrlo jednostavna, a ujedno je i jako zdrava i ukusna
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g bulgura
  • 350 ml vode
  • tikvica
  • luk
  • mrkva
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • 4-5 žlica krušnih mrvica
  • 4-5 žlica integralnog brašna
  • žlica sjeckanog peršina
  • prstohvat kurkume
  • sol, papar
  • 2 dl jogurta 

Priprema:

Zakuhanu posoljenu vodu izlijte preko bulgura, poklopite i ostavite 20 minuta. Tikvicu i mrkvu naribajte, malo posolite i ostavite 10 minuta. Ocijedite višak vode iz bulgura pa pomiješajte s ocijeđenim tikvicama i mrkvom. Dodajte sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak, brašno, krušne mrvice i jaja, te sve začinite solju, paprom, kurkumom i sjeckanim peršinom.

GOTOVO ZA 20 MINUTA Uživajte u mediteranskom okusu uz fini namaz od maslina

Sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu. Oblikujte pljeskavice i uvaljajte ih u brašno sa svih strana. Pržite na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite na papirnate ubruse kako bi upio višak masnoće te poslužite s jogurtom i sezonskim salatama. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare