To je to što me zanima!

Pljuska iz povijesti: Prvi je gay brak sklopljen prije 200 godina

Charity Bryant trebala je u malom ruralnom gradiću Weybridgeu u Vermontu odsjesti tek nekoliko dana, no upoznala je Sylviju Drake i dogodila se ljubav
Vidi originalni članak

Drake je bila 22-godišnja talentirana, otvorena djevojka u potrazi za srodnom dušom. Sedam godina starija Bryant je bila briljantna, karizmatična i upravo onaj tip partnerice kakvu je Drake tražila. Njih dvije su se ludo zaljubile, te je za svega nekoliko mjeseci Bryant iznajmila garosnjeru i upitala Drake da joj postane cimerica i supruga.

Premda može zvučati kolumna iz 21. stoljeća, ova priča naveliko pretječe suvremene novinarske priče. "Popularna je pripovijest da su istospolni brakovi potpuna novost" kaže Rachel Hope Cleves, profesorica povijesti na Sveučilištu Victoria i autorica novog kronološkog istraživanja 500 godina istospolnih zajednica u SAD-u, koja dodaje: "Činjenica je da su one počele s ljudskim migracijama".

Puno prije marševa za jednaka prava, homoseksualni parovi u Sjevernoj Americi pronalazili su načine da žive kao bračni parovi, u praksi, ako ne već i pravno. Barem je to pokazalo Clevesovo istraživanje.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • 779danai4ure 20.04.2015.

    pljuska je al po čemu i kome,to je drugi par postola

  • momo61 20.04.2015.

    u doba stare grčke odnos odraslog muškarca i muškog djeteta smatran je normalnim i što sad?

  • hende007 19.04.2015.

    Malo prenapuhan naslov, ništa spektakularno. Više me zanima misterij Lee Harvey Oswald i JFK. nešto novije godište nego ovaj članak, ali interesantnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare