To je to što me zanima!

Počinje Štrudlafest u Jaškovu: Zabava uz domaće poslastice

Štrudlafest, slatki gastro festival će trajati od 3. do 5. rujna, a selo Jaškovo nedaleko Karlovca za posjetitelje priprema spoj gastronomije, sporta, kulture, umjetnosti i zabave
Vidi originalni članak

Domaće štrudle moći će se kupiti na desecima štandova mjesnih OPG-ova, no moći će se kušati i diljem Karlovačke županije. Od ponedjeljka pa do 5. rujna, u 20-ak restorana nudit će se po promotivnim cijenama.

POGLEDAJTE VIDEO: Izrada tradicionalne štrudle od sira

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za posjetitelje se priprema i gastro show 'Dalmacija u selu štrudle', pod kulinarskom palicom Ivana Pažanina.

Osim u štrudlama, posjetitelji će moći uživati i u kreativnim radionicama gdje će moći oslikati vlastiti tanjurić za štrudle. Tu je i likovna radionica Art Apetit, ali i ambasadorice štrudle koje će otkriti sve tajne izrade ove poslastice.

I najmlađe ove godine očekuje niz radionica i aktivnosti - sportskih, gastro i kreativnih.

Da su štrudla i sport bliski partneri dokazat će biciklistička ruta - štrudla by bike koja vodi šumama i poljima jaškovskog kraja. Novost je ruta štrudla by boat, štrudla safari na Dobri.

ODMOR KAKAV ZASLUŽUJETE Majstorica za štrudle naučila nas je tajni recept: U Vrbovskom rade sočnu s borovnicama

U Tjednu štrudle posjetitelje čeka poklon uz kupljenu ulaznicu u Gradskom muzeju Karlovac, Starom gradu Dubovcu, Baraćevim špiljama u Grabovcu, te u Zavičajnom muzeju u Ozlju koji je pripremio i niz radionica u Etno parku.

Jedinstvena Žitna lađa imat će posebne plovidbe s degustacijom štrudle, a u Tjedan štrudle uključio se i Zavičajni muzej te Ivanina kuća bajke u Ogulinu.

Svi programi provode se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Dio programa provodi se uz prethodnu najavu i rezervaciju, a sve informacije mogu se naći na www.strudlafest.com

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU PUTOPISA IZ MOZAMBIKA I UPOZNAJTE DRUGE KULTURE:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare