To je to što me zanima!

Podravske pisanice Uskrs će dočekati na svjetskim trgovima

Projekt "Pisanica od srca" u organizaciji TZ Koprivničko-križevačke županije poklanja jumbo pisanice s motivim naive gradovima u Austriji, Njemačkoj i Češkoj
Vidi originalni članak

Nakon Graza, Klagenfurta, Salzburga i Praga, i glavni grad Austrije Beč dobio je svoju jumbo pisanicu. I ta jumbo pisanica dio je projekta "Pisanica od srca" koji organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke zajednice. Visoka je 2,20 metara, a široka1,60 metara. Oslikali su je renomirani umjetnici naivne umjetnosti Zlatko Štrfiček, Josip Gregurić, Stjepan Pongrac i Đuro Jaković, a Bečani će u njoj moći uživati sve do 9. travnja na trgu Freyung. 

Osim susjednih zemalja i u Zagrebu na Zrinjevcu, Varaždinu, Đurđevcu i Međugorju možete razgledati pisanice koje im je prijašnjih godina poklonio grad Koprivnica. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AndKc 08.04.2012.

    Bravo za Koprivnicu! Konačno neka lijepa vijest... Odlična promocija Koprivnice i Hrvatske u cijeloj državi, a i u svijetu. Svaka čast još jednom :) Hvala Bogu, ove pisanice sam imao prilike vidjeti u živo i mogu reći da je to nešto predivno i posebno. Zasigurno je privuklo mnogo turista to vidjeti. Nešto posebno...

  • user_139303 03.04.2012.

    Jako lijepo... i u mome gradu je takva pisanica na gradskom trgu...

  • fijuman 02.04.2012.

    Predivno i čovjek ostane bez teksta. Ja bih predložio ako imaju mogućnosti da ih naprave što više i pošalju u sve veće gradove lijepe naše domovine jer su neopisivo lijepa,a iako to ne može neka skupe sva izrađena i organiziraju putujuću izložbu po cijeloj državi. Svaka čast svima koji su ih napravili i uložili svoj trud u njihovu izradbu, imamo i mi našeg konja za utrku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare