Potrebni sastojci:
12 tankih kora od vučenog tijesta, 400 g sira feta, 300 g svježeg kravljeg sira, 350 ml kiselog vrhnja, 6 jaja, 200 ml mlijeka, 200 ml ulja, sol
Priprema:
U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.
Link na Crochef