To je to što me zanima!

Pogledajte kako nastaju slatkiši koje su davno jeli samo bogati

Smjesu za ovu deliciju rade od riže pomiješane sa ječmenim sladom i malo vode koja lagano fermentira nakon čega je kuhaju dok ne nastane ljepljiva masa. U to dodaju razne okuse
Vidi originalni članak

Bong-Seok Kang i njegova obitelj žive u Chungju u Južnoj Koreji okruženi mirisom yeota - slatkiša sličnog karameli koji su u tom području prije više od tisuću godina jeli samo privilegirani pojedinci.  

Ova obitelj održava tradiciju koja se prenosila s generacije na generaciju. Ovu rastezljivu, ne previše slatku, slasticu pripremaju po autentičnom receptu starom oko 140 godina koji se u obitelji brižno čuvao. 

SAVJETI ZA RAZNE SITUACIJE Bonton iz 1963. godine: 'Žene, ne hodajte po kući s viklerima na glavi, idite redovito frizeru'

Smjesu rade od riže pomiješane sa ječmenim sladom i malo vode koja lagano fermentira nakon čega je kuhaju dok ne nastane ljepljiva masa. U to kasnije dodaju razne okuse - bundevu, orašaste plodove, sezam, đumbir... Jedan dio postupka izrade ove slastice zahtjeva rastezanje sve dok tekstura ne postane savršena za jelo. 

Pogledajte kako izrađuju yeot u videu:

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare