To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti brudet na ribarski način

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rijetko se viđa ovako fino i raskošno jelo, a tako jednostavno za pripremu. Sve namirnice u lonac - i to je to! Recept je preuzet s www.crochef.com
Vidi originalni članak

Ovo jelo ne morate čak niti miješati; dapače, od miješanja bi se riba raspala, tako da se ovaj brudet s vremena na vrijeme samo lagano protrese. Za pravi ribarski brudet karakteristično je da se ne dodaje ocat, pa ga tako nećete naći niti u našem jelu. Za prilog je najbolje poslužiti palentu.

Sastojci:
1 kg različite vrste ribe, 2 glavice luka, 5 češnjeva češnjaka, 400 g pelati rajčice, 1 grančica ružmarina, 200 ml bijelog vina, maslinovo ulje, sol i papar

Priprema:
Ribe očistimo od ljusaka, škrga i iznutrica. U lonac istovremeno stavimo maslinovo ulje (1 dl ili više), sjeckani luk, češnjak, grančicu ružmarina, sol, papar, pelati rajčicu i očišćenu ribu. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i još sa toliko hladne vode da prekrije sastojke. Kada brudet zavrije ostavimo ga da polagano kuha dok umak na pola ne reducira.

www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare