Ovo jelo ne morate čak niti miješati; dapače, od miješanja bi se riba raspala, tako da se ovaj brudet s vremena na vrijeme samo lagano protrese. Za pravi ribarski brudet karakteristično je da se ne dodaje ocat, pa ga tako nećete naći niti u našem jelu. Za prilog je najbolje poslužiti palentu.
Sastojci:
1 kg različite vrste ribe, 2 glavice luka, 5 češnjeva češnjaka, 400 g pelati rajčice, 1 grančica ružmarina, 200 ml bijelog vina, maslinovo ulje, sol i papar
Priprema:
Ribe očistimo od ljusaka, škrga i iznutrica. U lonac istovremeno stavimo maslinovo ulje (1 dl ili više), sjeckani luk, češnjak, grančicu ružmarina, sol, papar, pelati rajčicu i očišćenu ribu. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i još sa toliko hladne vode da prekrije sastojke. Kada brudet zavrije ostavimo ga da polagano kuha dok umak na pola ne reducira.
www.crochef.com