To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti finu sicilijansku caponatu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Caponata se može jesti topla, kao glavno jelo, predjelo ili prilog, a hladna je savršeno ljetno jelo. Recepti su preuzeti s WWW.CROCHEF.COM
Vidi originalni članak

Glavni sastojci ovog osvježavajućeg sicilijanskog jela su patlidžan i celer. Kombinacija ta dva okusa jest ono što karakterizira ovo fino jelo, no ništa manje važne nisu niti masline i kapare, te ostali mediteranski sastojci. Caponata se može jesti topla, kao glavno jelo, predjelo ili prilog. Kada se ohladi, savršeno paše kao osvježavajući ručak u vrućim ljetnim danima

Sastojci:
kg patlidžana, 2 glavice luka, 500 g rajčice pelati, 600 g stabljike celera, 200 g crnih maslina, 3 žličice kapara, 50 g šećera, 100 ml octa, 1/2 žličice sušenih čili papričica, svježi bosiljak, maslinovo ulje

Priprema:
Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata. U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša. Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne. Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice. Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta. Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.


www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare