Bruschetta je originalno talijansko predjelo, koje se sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, odnosno užina. Zbog toga se originalni recept, koji podrazumijeva pečeni kruh sa češnjakom, maslinovim uljem, solju i paprom, obogaćuje sa raznim drugim sastojcima: rajčicama, sirom, bosiljkom, pršutom...
Sastojci: 8 kriški polubijelog kruha, 200 g mini rajčica, 3 češnja češnjaka, 1 žlica sjeckanog bosiljka, maslinovo ulje, sol i papar
Priprema: Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom. Zatim im odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo. Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane. Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo. www.crochef.com