To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti finu talijansku bruschettu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bruschetta je originalno talijansko predjelo koje se sve više jede kao brza užina Svi recepti preuzeti su s kulinarsdkog portala Crochef
Vidi originalni članak

Bruschetta je originalno talijansko predjelo, koje se sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, odnosno užina. Zbog toga se originalni recept, koji podrazumijeva pečeni kruh sa češnjakom, maslinovim uljem, solju i paprom, obogaćuje sa raznim drugim sastojcima: rajčicama, sirom, bosiljkom, pršutom...

Sastojci: 8 kriški polubijelog kruha, 200 g mini rajčica, 3 češnja češnjaka, 1 žlica sjeckanog bosiljka, maslinovo ulje, sol i papar

Priprema: Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom. Zatim im odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo. Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane. Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo. www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare