To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti odrezak na način Teriyaki

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Umak Teriyaki umak lako ćete pripremiti po ovom receptu, a možete uzeti i kupovni. Recepti su preuzeti s kulinarskog portala Crochef
Vidi originalni članak

Naziv Teriyaki dolazi iz japanskog jezika, a u slobodnom prijevodu znači "sjajno prženo" - namirnice pržene u takvom umaku dobivaju karakterističan sjaj zbog njegove relativno velike koncentracije šećera. Teriyaki umak lako ćete pripremiti po našem receptu, a za bržu pripremu jela, slobodno se poslužite gotovim, kupovnim umakom.

sastojci  800 g goveđih odrezaka, 200 ml sojinog umaka, 200 ml mirina, 4 žlice smeđeg šećera, ulje

U zdjelu ulijemo sojin umak, mirin, dodamo smeđi šećer i izmiješamo. Meso narežemo na trakice, dodamo u marinadu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). Marinirano meso ocijedimo i u tavi, na vrućem ulju, ispržimo sa svih strana. Gotovo meso izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo marinadu i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gust umak. Zatim meso vratimo u tavu, promiješamo i poslužimo s kuhanom rižom ili kuhanim povrćem.

www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare